Dolar

32,4453

Euro

34,7215

Altın

2.439,12

Bist

9.915,62

Trump: NATO'ya modası geçmiş dedim çünkü...

ABD Başkanı Donald Trump, NATO için neden başkanlık kampanyası sırasında 'modası geçmiş' nitelemesi yaptığını açıkladı.

8 Yıl Önce Güncellendi

2017-04-25 13:13:57

Trump: NATO'ya modası geçmiş dedim çünkü...

Başkan Trump, Associated Press'e verdiği özel röportajda "Bana NATO hakkında soru sordular ben de iki şey söyledim. Bir, NATO'nun modası geçmiş dedim. Ama o sırada NATO hakkında çok şey bilmiyordum, şimdi çok daha fazlasını biliyorum. Manhattan'da bina inşa ederken insanlar gelip NATO hakkında soru sormuyor değil mi? İki, modası geçmiş olmasının sebebi terörizm konusuna fazla odaklanmamaları dedim. Biliyorsun daha önce NATO'yu kurduklarında terörizm diye bir şey yoktu" diye sürdürdü.

NELER YAŞANDII?

Trump, Başkan olmasına birkaç gün kala verdiği bir başka röportajda da NATO'nun modasının geçmiş olduğu nitelemesini yinelemiş, bu açıklama Almanya Başkbakanı Angela Merkel'in tepkisini çekmişti. Merkel gazetecilere 'Kaderimiz kendi (Avrupa) elimizde" demişti. Ancak Trump NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg ile 12 Nisan'da Washington'daki görüşmesinin ardından yapılan basın toplantısında bu pozisyonunu değiştirmişti. Önceki söylemini "NATO modası geçmiş bir oluşum değil" diyerek düzelten Trump, kendisinin ve Stoltenberg'in 'terörizmle mücadelede NATO'nun neler yapabileceği konusunda verimli bir görüşme yaptığını' kaydetmiş ayrıca "Uzun zaman önce bundan şikayet ettim ve onlar (NATO) değişiklik yaptı ve terörizmle savaşıyorlar" demişti.

Ancak Trump Associated Press'e (AP) verdiği mülakatta ABD'nin NATO'daki diğer ülkelerden daha fazla harcama yapmasının 'adil olmadığı'nı da yineledi.

Haber Ara