Dolar

32,4643

Euro

34,7320

Altın

2.435,54

Bist

9.915,62

Tahir Elçi öldürüldü

Diyarbakır Baro Başkanı Tahir Elçi, basın açıklaması yaptıktan sonra uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybetti.

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-11-28 12:42:19

Tahir Elçi öldürüldü

Diyarbakır'da Sur ilçesinde polise düzenlenen silahlı saldırı sonrası sıcak çatışma çıktı. Çatışma sırasında bölgede bulanan Diyarbakır Baro Başkanı Tahir Elçi hayatını kaybetti.

Sur'daki çatışmalar sırasında hasar gören Dört Ayaklı Minare önünde Diyarbakır Barosu tarafından düzenlenen basın toplantısın yapıldığı sırada çatışma çıktı. PKK üyelerinin açtığı ateşe anında karşılık veren polis, ilçenin içlerine doğru operasyon başlattı.

NTV Diyarbakır muhabiri Nizamettin Kaplan, Tahir Elçi'nin aralarında bulunduğu bir heyetin Dört Ayaklı Minare önünde açıklama yaparken, Sur İlçesi'nden gelen bir grubun ateş açtığını söyledi.

Polisin de karşılık vermesi üzerine çatışma çıktığnı belirten Kaplan, Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Fırat Anlı'nın, Elçi'nin başından aldığı darbeyle öldüğünü söyledi.

ATEŞ AÇA AÇA GELİYORLARDI

Kaplan, görgü tanıklarının, "Silahlı bir grup balıkçılar çarşısından ateş açarak gruba doğru geliyordu" şeklinde konuştuklarını söyledi.

BİR POLİS MEMURU DA HAYATINI KAYBETTİ

Silahlı saldırı sırasında bir polis memurunun da hayatını kaybettiği öğrenildi.

BİR GAZETECİ DE YARALI

24 TV Diyarbakır Muhabiri Şeyhmuz Çakan ise olayda bir gazetecinin yaralandığını söyledi. Çatışmanın hala devam ettiğini belirten Çakan, silah  seslerinin gelidğini söyledi.

Anadolu Ajansı Muhabiri Aziz Arslan'ın kolundan yaralandığı belirtildi.

Çakan, Diyarbakır Barosu'nun bugün hendeklerin kapatılması ve barikatların kaldırılması için çağrı yapmaya hazırlandığını söyledi.

DİYARBAKIR VALİLİĞİ'NDEN AÇIKLAMA

"28.11.2015 tarihinde saat 11.00 dolaylarında İlimiz Sur İlçesi Dört Ayaklı Minare civarında Diyarbakır Barosu tarafından bir basın açıklaması programı yapıldığı esnada güvenlik görevlilerimize saldırıda bulunulmuş; bu saldırıda 1 polis memurumuz şehit olmuş, 2 polis memurumuz da yaralanmıştır. Olay sırasında ve akabinde aynı yerde meydana gelen çatışmada, Diyarbakır Baro Başkanı Tahir ELÇİ hayatını yitirmiştir. Konuyla ilgili Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığınca soruşturma açılmış olup konunun detayları incelenmektedir. Konuyla ilgili detaylı açıklama kamuoyuyla daha sonra paylaşılacaktır."

TAHİR ELÇİ KİMDİR?

Diyarbakır Barosu Başkanı olarak görev yapan Tahir Elçi, 1966 yılında Şırnak'ın Cizre İlçesinde doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini Cizre'de tamamladı. Elçi, 1991 yılında Dicle Üniversitesi Hukuk Fakültesinden mezun oldu.

Elçi, 1992 yılından beridir Diyarbakır'da serbest avukatlık yapıyordu. 1998-2006 arası Diyarbakır Barosu'nda yönetici olarak görev yapan Elçi, Diyarbakır Barosu Başkanlığı yanı sıra Türkiye Barolar Birliği İnsan Hakları Merkezi Bilim Danışma Kurulu üyesi olarak da görev yapıyor. Elçi iki çocuk babasıydı.

Haber Ara