Dolar

32,4461

Euro

34,7427

Altın

2.435,55

Bist

9.915,62

Suriye direnişi Rusya'ya karşı birleşti

Suriye'nin Direniş Grupları Rusya'nın Suriye'ye yönelik İşgal Operasyonu hakkında Ortak Bildiri yayınladı

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-10-06 11:31:15

Suriye direnişi Rusya'ya karşı birleşti

İşte O Bildiri...

RUSYA'NIN SURİYE HALKINA YÖNELİK ASKERİ SALDIRGANLIĞI HAKKINDA ORTAK BİLDİRİ

Yüce Allah şöyle buyurur: “Onlar öyle kimselerdir ki, halk kendilerine, “İnsanlar size karşı ordu toplamışlar, onlardan korkun” dediklerinde, bu söz onların imanını artırdı ve “Allah bize yeter, O ne güzel vekildir!” dediler. Bundan dolayı Allah'tan bir nimet ve lütufla kendilerine hiçbir fenalık dokunmadan geri döndüler ve Allah'ın rızasına uydular. Allah, büyük lütuf sahibidir.” (Âli İmrân/173-174)

Zalim Esed ve İşgalci İran'lı efendileriyle beş yıldır süren savaşın neticesinde Suriye Direnişi onların gücünü kırdı, otoritelerini darmadağın ederek onları etnik/mezhebsel milislere çevirerek kendilerine Suriye'de kaçacak yer bırakmadı. Ufukta büyük hezimet belirince Rusya, ölüm döşeğinde son demlerini yaşayan Esed Rejimini kurtarmak ve hezimetini önlemek için yardımına koştu.

Rusya'nın, Suriye'ye yaptığı askeri saldırılar, her ne kadar bazıları bu saldırıların Esed Rejiminin talebi doğrultusunda gerçekleştiği iddia etseler bile açıkça Suriye Topraklarını işgal anlamına gelmektedir. Çünkü Esed Rejimi meşruiyetini yitirmiş, Suriye'de kendisinden başka muhatab bulamayan bir yönetim haline gelmiştir. Meşruiyetini yitiren bir yönetim başkalarına meşruiyet sağlayamaz. Rus Uçakları tarafından Humus kırsalında gerçekleştirilen ve elliye yakın sivil vatandaşımızın şehid olmasına sebep olan katliam, Rusya'nın Suriye'de gerçekleştirdiği ilk savaş savaş suçudur. Çünkü Rus Uçaklar tarafından bombalanan şehirde iddia edildiği gibi DAEŞ'e ait hiçbir oluşum ve karargah bulunmamaktadır. Bombardımanda tamamen siviller hedef alınmıştır. Bu sebeple belirtiriz ki:

1 – Dünyanın gözü önünde sivillere karşı gerçekleştirilen bu korkunç katliam ve diğer katliamlar, Rus Hükümetinin Suriye'yle ilgili teröristleri vuruyoruz yalanını açıkça ortaya koymaktadır.

2 – Sivillerin hedef alındığı bu alçak saldırı, Rusya'nın daha önceki savaşlarında uyguladığı siyasetini hatırlatmakta bu durum bizlerde, Rusya'nın Suriye'de de bu vahşi siyasetini sürdüreceği kanaatini oluşturmaktadır.

3 – Esed Rejimi, Suriye topraklarına ikinci defa işgalci güçleri çağırarak faşist bir Rejime dönüşmüştür. Bu sebeple Esed Rejimini Suriye'yi kana bulayarak hayata döndürmeye çalışan ve Suriye'nin işgal edilmesine ortak olan İran ve Rusya'yı, bu işgal ve zulme destek/ortak olan bütün tarafları uyararak diyoruz ki: Bu tarihi sorumluluğun bedelini ödeyeceksiniz ve Suriye Halkı, kendilerini öldürenleri ve Topraklarını işgal edenleri asla unutmayacaktır.

4 – Bu yeni durum, önce bölge ülkelerine sonra bütün dost ülkelere, İşgalci Rusya -İran İtifakı karşısında bölgesel bir ittifak oluşturmalarını, Rusya ve İran'ın Suriye'de ki hedeflerine ulaşmalarına engel olacak bir hamle yapmalarını gerekli kılmaktadır.

5 – Rus işgali, siyasi olarak direnişin en kritik safhasında gerçekleştirmekle siyasi olarak bölgenin maslahatını gözeten önemli bir unsur haline dönüşmeyi hedeflemiştir. Bu durum da da bölgedeki sıkıntı ve terörü arttıracaktır.

6 – Sevgili Halkımıza deriz ki; Mübarek direnişimize bağlı olduğumuzdan emin olun. Vatanımızı işgal eden kim olursa olsun bizim hedefimiz olacaktır. Bu ahmak işgal her türlü siyasi çözümü de bitirmiştir.

7 – Biz, Suriye'nin toprak bütünlüğü kırmızı çizgimizdir. İşbirlikçi Esed Rejimi ve efendileri tarafından dayatılacak, topraklarımızı bölecek hiçbir projeyi ve bölünmeyi kabul etmeyeceğiz.

Bu sebeple; Suriye içerisinde ki ve Suriye dışına hicret etmek zorunda kalmış halkımıza deriz ki; Mübarek direnişiniz başarıya ulaşmış ve rejimi çökertmiştir Artık sizin de dininizi, ırzınızı ve vatanınızı savunmak için harekete geçmeniz gerekmektedir. Gelecek olan savaş vatanımızı işgalci İran ve Rusya'dan kurtarıp özgürleştirme savaşıdır. Suriye'deki bütün silahlı gurupların bilmesi gerekir ki; Bizim bu savaşta, daha önemli ve üstün olan bir hedef için saflarımızı birleştirmemiz, aramızdaki ihtilaflara son vermemiz, kardeşler olarak hepimizin üzerine farzdır. Bu hedefte vatanımızı özgürleştirmek ve halkımızın İslami kimliğini korumaktır.

“Allah, emrini yerine getirmeye kadirdir. Fakat insanların çoğu (bunu) bilmezler.” (Yusuf Suresi/ 21)

BİLDİRİYE İMZA ATAN DİRENİŞ GRUPLARI

ŞAM ORDULARI - ŞAM ORDULARI İSLAM BİRLİĞİ - ŞAM CEPHESİ - 101. PİYADE BİRLİĞİ - 13.BİRLİK-16.PİYADE BİRLİĞİ - 1.SAHİL BİRLİĞİ - 10. TUGAY SAHİL - HASEKE ÖZGÜR ORDUSU TUGAYI - VASAT BİRLİĞİ - FURKAN TUGAYLARI - İZZET BİRLİĞİ - ĞAB KARTALLARI BİRLİĞİ - FESTAGİM BİRLİĞİ -ŞAM CEPHESİ - İSLAM ORDUSU - HUMS TEVHİD ORDUSU - MÜCAHİDLER ORDUSU - YERMÜK ORDUSU - AHRAR ŞAM İSLAM HAREKETİ - HUMS KURTULUŞ HAREKETİ - NUREDDİN ZENGİ HAREKETİ - FURSANUL HAK - SULTAN MURAD TUGAYLARI - ŞAM KURTULUŞ BİRLİĞİ - HAVRAN TUGAYLARI - FAYLAK RAHMAN - FAYLAK ŞAM - SAFVATUL İSLAMİYYE - ŞAM DİRENİŞÇLER BİRLİĞİ- SIDDIK TUGAYLARI - FETİH TUGAYI - TELBİSE TUGAYI - CEBEL ZAVİYE KARTALARI TUGAYI- TAFAS TUGAYI – 1. BİRLİK – ENSAR ŞAM TUGAYI

5 EKİM 2015 / 22 ZİLHİCCE 1436

Haber Ara