Dolar

32,4375

Euro

34,7411

Altın

2.439,70

Bist

9.915,62

Suriye’deki savaşın dünyaya yayılma ihtimali

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-10-04 13:26:43

Suriye’deki savaşın dünyaya yayılma ihtimali
Suriye'de Esed rejimi ile birlikte ülkeyi işgal eden Rusya, İran, ABD ve terörist gruplardan PKK/PYD ile DAEŞ  sivillere yönelik savaş suçu işlemeye devam ediyor. Her gün bu lanetli katiller Suriye'de yeni bir  vahşete imza atıyor. Biz haberleri dahi duymaya katlanamazken onlar daha çok nasıl çocuk ve sivil katlederim hesabının  peşinde. Dünya genelinde vahşetin boyutu gittikçe genişliyor ve üçüncü dünya savaşına neden olacak gelişmeler yaşanıyor.
 
Birleşmiş Milletlerin fonksiyonunu kaybettiğini bir önceki yazımızda ele almıştık. Dünyadaki dengesizlikleri durduracak tabiri caizse “mahallenin abisi” olmadığını dile getirmiştik. Bu başıbozukluğun beraberinde kaos ve kargaşanın getirmesi kaçınılmazdır. ABD ve Rusya'nın çıkarları doğrultusunda ülkelerin işgal edilmesi sonucunda halklar mülteci konumuna düştü. Ortadoğu bölgesi başta olmak üzere Asya ve Afrika kıt'alarındaki orantısız şiddet dayanılmaz boyutlara ulaştı.
 
Rusya bir yıldan beri Suriye'de masum sivilleri havadan katlediyor. Denemediği silahı kalmadı. Uçak gemilerinden, karadan, havadan, uzun ve kısa menzilli silahlarınınhepsini Suriye üzerinde denedi. İranlı general bozuntusunun “koordinatları biz veriyoruz, Rusya bombalıyor” demesi bir gerçeğin teslimiyeti olsa da içimizi burkuyor. Ehli Sünnet 'in tekfir etmediği İran'ın kafirlerle birlikte olup Müslümanları katletmesi kabul edilemez bir durumdur. Bu durumda İran'a “Rafızi” diyenlere söyleyecek sözümüz kalmıyor.
 
Bölgede hayatını kaybeden ve zorluğu çeken  bizim çocuklarımız olmasına rağmen ne hikmetse halk  adına emperyalistler konuşuyor. Sonra da “anlaşamadık” diyorlar. Suriye halkı ölüyor, ABD ve Rusya çapulcuları barış anlaşması için görüşme yapıyor. Ne kadar trajikomik bir durum. Arap ülkelerine ve halkların büyük kısmı da bu tiyatroya kilitlenmiş durumda olduğunu görmek daha da şaşırtıcı. Kendi işini batılı çapulcuya havale etmek ve sonunda onlardan medet ummak akıl tutulmasından başka bir şey değil.
 
Halep'teki katliamları dans eşliğinde kutladılar(!)
 
Halkları rezil duruma düşüren bu emperyalistlerin çıkarları nedeniyle başta ülkemiz olmak üzere ve Avrupa'ya ulaşmak için milyonlarca mülteci yollara düştü.Yahudiler gibi gittikleri yerde istenmeyen kişiler olmaya başladılar. Normal bir hayat yaşayan aileler yaşanan savaş ve travma nedeniyle adeta birer canavara dönüştü. Hayatta kalmak için her türlü yolu denemeye kalkışanlarda ahlak ile iman eksikliğinin yanında vatan sevgisinin olmaması bu insanları art niyetli kişilermaniple etmeye başladı.
 
Bölgedeki kutuplaşma insanlığı unutturdu. Ülkenin bir tarafında katliam ve vahşet yaşanırken öte tarafta Esed rejimi taraftarları gece kulüplerine akın ederek hayvanca müzik ve içki eşliğinde eğlenmeleri çok düşündürücüdür. Normal bir insan nasıl olurda bir başkasının aç kalmasına, işkence görmesine ve katledilmesine sevinebilir, bunu kutlamak için nasıl parti düzenleyebilir? İşte Halep'te bu oldu. İran, diktatör Arap rejimleri, Rusya ve Batının desteklediği Baas rejimi taraftarları Halep'teki ekmek fırınları, hastane ve yardım konvoylarının vurulmasını gece kulüplerinde kutladılar. Esed ve onun cehennemdeki dostları bu vahşeti sevinçlekarşıladı.  
 
Göç edecek gücü ve durumu olmayan masum sivil halk savaşın tam ortasında kaldı. Karnını doyurmak için etrafta bir şeyler bulmaya çalışan ve ekmek almak için fırınların önünde kuyruk oluşturan sivil halkın üzerine Esed, İran ve Rusya'nın bomba yağdırması gerçek anlamda insanlık ve savaş suçudur. Bu katiller mutlaka yargılanmalıdır. Onlarca masum çocuk fırınların önünde bir dilim ekmek için hunharca katledildi. Biz görüntülere ağlayarak bakarken yanı başındaki sözde insanlareğlenerek sevinenleri, basın yayın camiasından da bu canavarlara arka çıkanları görünce gerçekten şok oldum. İnsanlık nereye gidiyor?  
 
Asya'da ürkütücü gelişmeler var
 
Biz burada yakın komşularımızı konuşurken Güney Asya ve Uzakdoğu Asya'da da önemli gelişmeler oluyor.  Şımarık Hindistan ortamın karışıklığından istifade ederek Pakistan'a saldırarak 2 askerin ölmesine onlarca askerin yaralanmasına neden oldu. Hindistan ciddi şekilde Pakistan'ın kontrolündeki Azad Keşmir bölgesini işgal etmeyi düşünüyor. Ayrıca, İndus nehrinin suyunu kesme girişimi Pakistan'ı ekonomik alanda yok etmek isteği ciddi ve tehlikeli boyuta ulaştı. İki nükleer gücünçarpışmasının sonuçları insanlık için çok büyük ve kötü olur.  
 
Uzun süreden beri ABD'nin Güney Kore'ye yerleştirmek istediği THAAD savunma sisteminde son aşamaya gelinmesi Çin'i tedirgin etti. Kuzey Kore'nin aptalca silah denemeleri ve çılgın çocuk başkanları Kim Jong Un'un halkını adeta bir kalkan gibi kullanması tehlikeli hal almaya başladı. Çin hem Güney Kore'yi hem de ABD'yi dolaysıyla Japonya'yı da açıkça tehdit etmesi hayra alamet değil.                
 
ABD belki de en güçsüz zamanını yaşıyor. Olaylarla başa çıkamadığı için PKK/PYD gibi terörist yapılarla açıkça ilişki kurmaktan çekinmemektedir. Ülke 'de gelecek ay yapılacak seçimlerde kazanacak kişinin de bu çukur siyasetinden vazgeçeceğini sanmıyorum. Suriye'de Lazkiye'yi ele geçiren Rusya'ya namzet ve toprak elde etmek için ABD terörist Kürtleri kendisi için savaştırıyor. Yıllardan beri emperyalistlerce kullanılan bölgedeki ayrılıkçı Kürtler hem kendi halkına, hem de Arap ve Türklere karşı düşmanca tavır sergileyerek bölgenin ikinci Siyonist rejimi olmaya çalışıyor.
 
ABD ve Rusya bölgeden defolsun
 
Bölgede son yaşanan vahşi gelişmeler ve katliamlar bu düzeyde devam ederse gerçekten istenmeyen savaş ve çatışmalar başlayabilir. Katil Beşşar Esed ve adamları da zaten bunu istiyor. Batarken etrafındakilerle birlikte batmak istiyor. Rejimin BM temsilciliğini işgal eden Beşşar Caferi'ye Halep'teki hastane ve sivil yerleşim alanlarının bombalanmasını ve ölen çocukların durumunu soran gazetecilere utanmadan, bir sürtük gibi kahkaha atarak yoluna devam etmesi bu katillerin ne denli aymaz ve ahlaksız olduğunu gösteriyor.
 
Suriye'deki iç savaşın küresel bir mesele olduğunun altını çizmek lazım. Ürpertici katliam ve işkence haberleri geliyor. Rejimin paraları askerlerinin yanında İran'ın kontrolündeki Hizbullah, Afganistan ve Pakistan'dan getirilen Şii milis çapulcuları tarihte eşine ender rastlanan sergiledikleri vahşet sonucu 600 bin civarında insan hayatını kaybetti. Sadece son 2 hafta içinde Halep'te Rusya ve Rejim güçleri bin 'den fazla sivili katletti.
 
Uzun zamandan beri maddi imkandan yoksun Halep'e BM yardım malzemesi göndermek için yoğun mücadele verdi. Ateşkes ilan edildi ama nafile. Yardım tırlarını rejim ve Rusya  vurdu. Şeytan ABD de buna mukabil katil ortakları gibi hata(!) ile hastaneyi vurdu. ABD ve Rusya birbirlerini tehdit edince BM Güvenlik Konseyi acil toplandı. Hala da konuşuyorlar. Bizim konuşmaya değil kanın akmasının durmasına ve bu emperyalistlerin bölgeyi acilen terk etmesine ihtiyacımız var.
https//:twitter.com/aslanbalci1 

Haber Ara