Dolar

32,3355

Euro

35,1531

Altın

2.241,72

Bist

8.718,11

Sivas'ta 8 yil once uzman cavusun sehit edilmesi

Sivas'ta 8 yil once uzman cavusun sehit edilmesi

9 Yıl Önce Güncellendi

2016-02-13 14:38:01

Sivas'ta 8 yil once uzman cavusun sehit edilmesi
Sivas'ta 8 yıl önce bir uzman çavuşun şehit edilmesi, 2 asker ile bir ziraat teknisyeninin yaralanmasında, bölücü terör örgütüne bilerek ve isteyerek yardım ettiği belirlenen kişi tutuklandı.

AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, Koyulhisar ilçesine bağlı Çukuroba köyünde 31 Temmuz 2008'de meydana gelen terör saldırısında jandarma devriye aracına terör örgütü üyesi grup tarafından ateş açılması sonucu İlçe Jandarma Komutanlığında görevli uzman çavuş Şükrü Özyol'un şehit edilmesi, jandarma erler Oğuz Yağlı ve Hamdi İbiş ile İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünde görevli ziraat teknisyeni Selim Durgut'un yaralanmasıyla ilgili dosya yeniden açıldı.

İl Jandarma Komutanlığı ve Koyulhisar Cumhuriyet Savcılığının yeniden ele aldığı soruşturma kapsamında, olayla bağlantısı olduğu değerlendirilen ve daha önce birkaç kez gözaltına alınıp delil yetersizliğinden serbest bırakılan Birol Kandaz'ın (44) cep telefonu görüşme kayıtları incelendi. Kandaz'ın üzerine kayıtlı telefon hattı görüşmelerinden netice alamayan ekipler, bu kişinin bir yakını adına çıkarttığı cep telefonu hattı bulunduğunu tespit etti. Bu telefon hattı görüşme kayıtlarını da inceleyen ekipler, Kandaz'ın çeşitli tarihlerde terör örgütü üyeleriyle yaptığı görüşmelere ulaştı.

- Jandarmaya asılsız ihbarlar yapmış

Birol Kandaz'ın, jandarma ekiplerini köye çekmek için güvenlik güçlerine aynı gün içinde arazi anlaşmazlığı sorunu olduğu gibi çeşitli asılsız ihbarlarda bulunduğu tespit edildi.

Bulgular üzerine gözaltına alınan Kandaz, jandarmadaki işlemlerin ardından sevk edildiği mahkemece "Bölücü terör örgütüne bilerek ve isteyerek yardım etmek ve kasten adam öldürmek" suçundan tutuklandı.

- Olayı gerçekleştiren gruptan 3 terörist öldürülmüştü

Çukuroba köyü yakınlarında 31 Temmuz 2008'de askeri araca uzun namlulu silahlarla ateş açılması sonucu uzman çavuş Şükrü Özyol şehit olmuş, jandarma erler Oğuz Yağlı ve Hamdi İbiş ile ziraat teknisyeni Selim Durgut yaralanmıştı. Olaya karıştıkları tespit edilen 3 terörist, İmranlı ilçesinde 14 Haziran 2011'de çıkan çatışmada öldürülmüştü. Operasyonda öldürülen Suriye kökenli Şeyhmuz Şeyho, "Sefkan" kod adlı Ali Altın ve Coşkun Doğan'ın 7 Aralık 2009'da Tokat'ın Reşadiye ilçesinde 7 askerin şehit edildiği ve 3 askerin yaralandığı saldırıya da katıldıkları belirlenmişti.

Haber Ara