Dolar

32,4432

Euro

34,7490

Altın

2.439,32

Bist

9.915,62

Sağlık Bakanı Müezzinoğlu Balıkesir'de:

Sağlık Bakanı Müezzinoğlu Balıkesir'de:

10 Yıl Önce Güncellendi

2015-07-05 23:48:46

Sağlık Bakanı Müezzinoğlu Balıkesir'de:
Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, oruç tutmanın hem fiziksel hem de ruhsal sağlığa önemli faydalarının bulunduğunu belirterek, "Bunu hekim arkadaşlardan zaten öğreniyor ve duyuyorsunuz. Orucun sosyal sağlığımıza olan katkısını da işte bu sofralarda bulabilirsiniz" dedi.

Bakan Müezzinoğlu, Balıkesir Şehir Hastanesi inşaatındaki incelemelerinin ardından Ali Hikmet Paşa İlkokulunun bahçesine kurulu seyyar havuzda yüzen çocukların yanına giderek, çocuklarla sohbet etti.

Daha sonra 2. Sakarya Mahallesi'nde yapılacak sokak iftarı öncesinde mahalle sakinleriyle bir araya gelen Müezzinoğlu, masaları tek tek gezdi, alanda Balıkesir Mehter Takımı'nın söylediği marşları dinledi.

Buradan Karesi Belediyesi tarafından Karesi Alışveriş Merkezi'nde düzenlenen iftara geçen Müezzinoğlu, yemek öncesinde yaptığı konuşmada, oruç tutmanın insan sağlığına yararlarının yanında toplu iftarların sosyal katkılar sağladığını söyledi.

Mahalle ve sokak aralarına kurulan iftarlarda birlik ve beraberlik duygusunun ön plana çıktığını ifade eden Müezzinoğlu, şunları kaydetti:

"Oruç tutmanın hem fiziksel hem de ruhsal sağlığımıza önemli faydaları var. Bunu hekim arkadaşlardan zaten öğreniyor ve duyuyorsunuz. Orucun sosyal sağlığımıza olan katkısını da işte bu sofralarda bulabilirsiniz. Birbirini tanımayan binlerce insan, mahalle ve sokaklara kurulu masalara beraber oturabiliyor ve birbiriyle dertleşebiliyor. Sofradaki yiyeceklerin paylaştıkça çoğaldığını görüyoruz ve gösterebiliyoruz. Gelecek nesle bu değerlerimizi aktarmanın onurunu ve gururunu yaşıyoruz. 16 veya 17 saat oruç tutan, iftar saati gelene kadar, elin altında olan suyu içmeyerek, yemek yemeyerek nefsini terbiye ediyor. Oruçla açlığın ne olduğunu görüyor ve açların ne halde olduğunu bize gösteriyor. Ayrıca bu sofralar sayesinde milyonlar bir araya geliyor. Bu ülkemizin ve milletimizin birlik ve beraberlik içinde olması gerektiğini belirten bir mesajdır."

Konuşmasının ardından Zağnos Paşa Meydanı'na geçen Müezzinoğlu, buradaki stantları gezdi, esnafı selamladı, vatandaşlarla sohbet etti.

Sigara içen bazı vatandaşlardan telefon numaralarını alan Müezzinoğlu, onlara sigara bırakma hattı tarafından aranacaklarını ve destek sağlanacağını söyledi.

Bakan Müezzinoğlu, daha sonra kentten ayrıldı.

Haber Ara