Dolar

32,4463

Euro

34,7577

Altın

2.439,95

Bist

9.915,62

Sağlık Bakanı Akdağ, Burdur'da:

'Diktatörler arkasına tanklarını alarak yürürler, halbuki Recep Tayyip Erdoğan halkıyla birlikte göğsünü tanklara siper etmiş bir liderdir'

8 Yıl Önce Güncellendi

2017-03-23 22:45:26

Sağlık Bakanı Akdağ, Burdur'da:
Sağlık Bakanı Recep Akdağ, "Diktatörler arkasına tanklarını alarak yürürler, halbuki Recep Tayyip Erdoğan halkıyla birlikte göğsünü tanklara siper etmiş bir liderdir." dedi.

Burdur'da AK Parti İl Başkanlığınca Nurcihan Velicangil Kültür Merkezi'nde düzenlenen toplantıya katılan Bakan Akdağ, yaptığı konuşmada, AK Parti'nin kurulduğundan beri 11 sandık gördüğünü ve girdiği tüm seçimlerden halkın feraseti sayesinde başarıyla çıktığını söyledi.

Türkiye'nin 2002'den beri yoluna düzgün bir istikamette devam ettiğini ifade eden Akdağ, "Türkiye refah ülkesi haline geliyor, itibarı artıyor ve kuvvetleniyor. Geçen 14 sene böyle bir gelişme yakaladık. Türkiye bu gelişmeyi gösterirken, önünü kesmek isteyenlerin telaşı da arttı. Son zamanlarda buna hepiniz daha fazla şahit oldunuz. 15 Temmuz'da FETÖ hain yüzünü gösterdi. 40 senedir PKK'yı kim besleyip, büyütüyor? Avrupa'nın birçok ülkesinde istedikleri gibi cirit atıyorlar. Barınma imkanı buluyorlar." diye konuştu.

İngiltere'de herkesi üzen bir saldırı olayının gerçekleştiğine işaret eden Akdağ, İngiltere'ye üzüntülerini bildirdiklerini ve İngiliz halkının üzüntülerini samimiyetle paylaştıklarını bildirdiklerini anlattı.

"Bu işi yapan teröristler Türkiye'ye gelse biz de saklasak ve vermesek. İngiliz halkı ne düşünür, İngiliz hükümeti nasıl bir reaksiyon gösterir?" diye soran Akdağ, "Bunları barındırsak Batılı ülkeler razı olurlar mı? Referandum olunca bunlara sahip çıkıyorlar, propaganda yapmalarına izin veriyorlar ama bakanlarımızın soydaşlarımızla buluşmasına müsaade etmiyorlar. Bu durum bizi uyandırmalı. Referandumun içeriğine girmesek bile buna bakıp rahatlıkla karar verebiliriz." ifadelerini kullandı.

- "Bu bir memleket meselesi"

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu eleştiren Akdağ, anamuhalefet partisi liderinin "Referandumda evet çıkarsa ayrılır mısınız?" diye sorduklarında "Hayır, ben seçilerek geldim" dediğine dikkati çekti.

"O zaman neden 11 defa seçilmiş bir insan için diktatör benzetmesi yapıyorsun?" diyen Akdağ, şöyle devam etti:

"Diktatörler arkasına tanklarını alarak yürürler, halbuki Recep Tayyip Erdoğan halkıyla birlikte göğsünü tanklara siper etmiş bir liderdir. Burada anamuhalefet partisi liderine düşen, gerçekleri söylemektir. MHP ile AK Parti iki ayrı parti. Neden bu iki parti ve genel başkanları bir araya gelip uzlaştılar ve bu metni halkın önüne getirdiler çünkü bu bir memleket meselesi. Bir ihtiyaçtan dolayı bunu yapıyoruz. Türkiye, bugün bir kargaşaya ve kaos ortamına sürüklenmiyorsa bu Recep Tayyip Erdoğan ile Binali Yıldırım'ın 40 senedir birbirlerini çok iyi tanımalarından ve direksiyonu aynı yöne şaşırmadan çevirmelerinden kaynaklanıyor."

Anayasa değişikliğiyle iradeyi vesayet odaklarından alıp, millete verdiklerini vurgulayan Akdağ, başka partilere oy vermiş olsalar bile bunu isteyen herkesin 'evet' demesi gerektiğini kaydetti.

Toplantıya, AK Parti Burdur milletvekilleri Reşat Petek, Bayram Özçelik, AK Parti İl Başkanı Süleyman Fakı ve MHP İl Başkanı Hikmet Ökte ile çok sayıda kişi katıldı.

Bakan Akdağ, toplantının ardından Burdur programını tamamlayarak karayoluyla Isparta'ya hareket etti.

Haber Ara