Dolar

32,3308

Euro

35,1814

Altın

2.247,37

Bist

8.718,11

'Rusya ve ABD, Erdoğan'ı köşeye sıkıştırdı'

İngiliz The Guardian gazetesi, Recep Tayyip Erdoğan'Kürtleri destekleyen Rusya ve ABD, Erdoğan'ı köşeye sıkıştırdı' yorumunda bulundu...

9 Yıl Önce Güncellendi

2016-02-11 01:54:34

'Rusya ve ABD, Erdoğan'ı köşeye sıkıştırdı'

İngiliz The Guardian gazetesinde yer alan analizde, Suriyeli Kürtlerin Moskova'da açtığı temsilciliğin Rusya ile Türkiye arasındaki gerilimi tırmandıracağı yorumu yapıldı.

Sputnik'te yer alan haberde; Temsilciliğin Moskova ve Washington arasındaki, ‘Türkiye-Suriye sınırındaki nüfuzu artırma' mücadelesinin şiddetlendiği dönemde açıldığına dikkat çeken Independent, "ABD, IŞİD'le mücadelede Suriyeli Kürtleri destekliyor ve Moskova Suriye Devlet Başkanı Beşar Esed'in devrilmesine izin vermek istemiyor" ifadelerine yer verdi.

Türkiye'nin bu çatışmanın arasında kaldığını belirten yazıda, "Ankara, PYD'nin Suriye'nin kuzeyinde özerklik kazanmasından ve Irak'taki bağımsız Kürtlerle iletişime geçmesinden endişe ediyor. Keza bu gelişme, Türkiye'deki Kürt nüfusu da bağımsızlık yönünde tetikleyecek" dendi. 

'ANKARA'YA GÖRE TEMSİLCİLİK, PLANLANMIŞ BİR PROVOKASYON'

"Türkiye, Kürtlerin Moskova'da Rus diplomatların görev yapacağı bir temsilcilik açmasını 'planlanmış provokasyon' olarak görüyor. Ankara, Putin'in bu yolla Rus uçağının intikamını almaya çalıştığını düşünüyor" denilen analizde, Rusya destekli Suriye hükümet güçleri başarılı ilerleyişi devam ettikçe, Türkiye'nin üzerindeki baskının arttığını hissedeceği vurgulandı. 

'TÜRKİYE, ABD VE RUSYA'YA RAĞMEN KÜRTLERE SALDIRABİLİR' 

Analizin sonunda 'dört bir yandan kuşatılan' Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, ABD Başkanı Barack Obama'nın IŞİD Karşıtı Küresel Koalisyon Temsilcisi Brett McGurk'un Kobani'de YPG sözcüsü Polat Can'ın elinden plaket alması nedeniyle Washington'a tepki gösterdiği hatırlatıldı ve Türkiye'nin Suriye'nin kuzeyindeki Kürtlere karşı Rusya ve ABD'ye rağmen yeni bir operasyon düzenleyebileceğinin altı çizildi.
 

Haber Ara