Dolar

32,4432

Euro

34,7490

Altın

2.439,32

Bist

9.915,62

Rusya'nın Suriye'deki hava saldırıları

Rusya'nın Suriye'deki hava saldırıları

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-10-06 17:27:30

Rusya'nın Suriye'deki hava saldırıları
Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Maria Zaharova, Rusya'nın Suriye'de kara operasyonu düzenlemesinin söz konusu olmadığını söyledi.

Moskova'da düzenlenen basın bilgilendirme toplantısında konuşan Zaharova, "Rusya'nın Suriye'de hiçbir kara birliği yok ve olamaz. Bunu daha önce birçok kez söyledik. Kara operasyonu söz konusu değil" dedi.

Zaharova, "Suriye'deki hava saldırılarında terörist grupları hedef aldığınızı söylüyorsunuz, bu gruplara ilişkin bir listeniz var mı?" sorusuna, Suriye'de DAEŞ dışından birçok farklı grup olduğunu savunarak, "Dışişleri Bakanı Lavrov'un sözlerini aktarıyorum, eğer onlar terörist gibi davranıyor ve öyle hareket ediyorsa, onlar teröristtir" cevabını verdi.

Rusya'nın Suriye operasyonlarında sivillerin öldüğüne dair çıkan haberlerin "propaganda" olduğunu ileri süren Zaharova, gazetecileri objektif olmaya davet etti.

Zaharova, Esed'in meşruiyetini kaybettiği yönündeki açıklamalarının sorulması üzerine, "Dünyanın en iyi hükümeti ve en harika insanlarının orada olduğunu söylemiyoruz. Esed rejiminin ne yaptığını görüyoruz ve bunu düzenli olarak değerlendiriyoruz. Soru, Esed rejimi zorla devrildikten sonra ne olacağıdır" diye konuştu.

Haber Ara