Dolar

32,5264

Euro

34,7444

Altın

2.488,88

Bist

9.524,59

Rusya'dan Türkiye'ye Kırım tepkisi

Erdoğan'ın, 'Ankara'nın Kırım'ın ilhakını tanımayacağı' şeklindeki sözlerine Rusya'dan tepki geldi.

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-09-21 16:13:23

Rusya'dan Türkiye'ye Kırım tepkisi

Sputnik'in aktardığı habere göre Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan BM Genel Kurulu için gittiği ABD'nin New York kentinde Ukrayna Devlet Başkanı Pyotr Poroşenko'yla bir araya gelmişti.

Ukrayna Devlet Başkanlığı'na göre, Erdoğan bu görüşmede, Ankara'nın Rusya ile ilişkilerini yeniden iyileştirmesinin, Türkiye'nin 'Kırım'ın ilhakını tanımama ve Kırım Tatarlarına yönelik hak ihlallerini' kınama yönündeki tutumunu değiştirmeyeceğini ifade etti.

Erdoğan'ın bu açıklamaları karşısında Rusya'dan tepki gecikmedi. Federasyon Konseyi'nin savuma komitesi başkan yardımcısı Klintseviç, "Erdoğan'ın Ukrayna'yı desteklemek için protokol gereği söylenmiş sözlerden daha ileri gideceğini sanmıyorum. Zira bunun olması hâlinde neyi —henüz yeni yeni iyileşmeye başlayan Rus-Türk ilişkilerini- riske atacağını anlıyor" dedi.

"Fakat söz dediğiniz de her zaman içi boş sesler değildir. Böylelikle Türkiye'yle olan ilişkilerimizin belirli sınırları olduğu ve pek çok koşula bağlı oldukları bir kez daha doğrulanmış oldu" vurgusunu yapan Klintseviç, şunları söyledi: "Türk Cumhurbaşkanı bir piyanoyu aynı anda birkaç kişiyle çalmaya çalışıyor izlenimi bırakıyor. Eminim ki Rus Dışişleri bunu dikkate almış ve gerekli çıkarımları yapmıştır."

Haber Ara