Dolar

32,3780

Euro

35,0096

Altın

2.325,47

Bist

9.097,45

RTÜK'ten 'Namaz kılmayan hayvandır' diyen profesöre inceleme

İlahiyat profesörü Mustafa Aşkar'ın ifadeleri inceleniyor.

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-06-14 12:44:42

RTÜK'ten 'Namaz kılmayan hayvandır' diyen profesöre inceleme

TİMETURK I HABER MERKEZİ

TRT 1'deki Ramazan programında eski İslami İlimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Aşkar'ın, “Namaz kılmayan hayvandır” sözü büyük tepki çekti.

Aşkar, söylediği sözlerin yanlış anlaşıldığını öne sürerek özür diledi.

Akşar'ın açıklaması şöyle:

“12 Haziran Pazar günü TRT 1 kanalında konuk olarak katıldığım 'Ramazan Sevinci' programında, konunun önemini vurgulamak amacıyla kullandığım ifadeler maalesef yanlış anlaşılmıştır. Yanlış anlaşılmaya ve maksadını aşan yorumlara sebebiyet verdiğim için kamuoyundan özür diliyorum. Hayırlı Ramazanlar...”

CANLI YAYIN KAZASI

Hürriyet'te yer alan habere göre, TRT yetkilileri, programın paket program olmadığını, canlı yayınlandığını, bu nedenle de herhangi bir incelemeden geçemediğini belirtiler.

DİYANET: ASLA KABUL EDİLEMEZ

Diyanet İşleri Başkanlığı, konuya ilişkin sosyal paylaşım sitesi Twitter'dan şu açıklamayı yaptı:

Dinimizde namazın önemi ve değeri herkesçe bilinmektedir. Ancak insanların inanç ve ibadet özgürlükleri hedef alınarak tezyif ve tahkir edilmesi asla kabul edilemez. Kuran'ı Kerim ayetlerinden ve konuya ilişkin diğer metinlerden böyle bir çıkarımda bulunmak İslam'ın hikmet dili ve rahmet mesajıyla bağdaşamaz.”

RTÜK'TEN AÇIKLAMA

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu'nun (RTÜK) CHP kontenjanından seçilen üyesi İsmet Demirdöğen ise konunun incelemeye alındığını belirterek şöyle konuştu: “Böylesine sapkın düşüncelerin halkın vergileriyle yayın yapan devlet televizyonunda dile getirilmiş olması hüzün vericidir. Hele bu düşünceleri taşıyanların üniversitelerde görev yapıyor olması üzüntüyü ciddi biçimde artırıyor. Bu tür kişilerin kesinlikle ekrana çıkarılmaması, tedavi edilmesi gerekiyor” görüşünü dile getirdi.

 

VİDEO HABER

Sahibinden 16 milyon TL'ye satılık ‘tarihi kilise’

Haber Ara