Dolar

32,3432

Euro

35,1171

Altın

2.307,86

Bist

9.079,97

Putin: Türkiye ile böyle yakın işbirliğini 'kimse' beklemiyordu...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in görüşmesi başladı...

8 Yıl Önce Güncellendi

2017-03-10 15:15:46

Putin: Türkiye ile böyle yakın işbirliğini 'kimse' beklemiyordu...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, temaslarda bulunmak üzere Rusya'nın başkenti Moskova'ya gitt.

Erdoğan havalimanında Rusya Dışişleri Bakan Yardımcısı Aleksey Meşkov'un yanı sıra Türkiye'nin Moskova Büyükelçisi ve yetkililer tarafından karşılandı.

14.19 İTİBARİ İLE GÖRÜŞME DEVAM EDİYOR...

Kremlin Sarayı'nda saat 14.12'de başlayan görüşme, basına kapalı devam ediyor.

Toplantının başında iki lider kameraların karşısına geçti. Putin, "Bu formatta uzun zaman sonra ilk görüşmemiz. Aradan çok zaman geçtiği halde Rus-Türk ilişkilerinin gelişmesi için çalışıyoruz. Başta Suriye krizi olmak üzere dünyadaki krizlerin çözümü ile ilgili olarak çalışmalarımızı aktif bir şekilde sürdürüyoruz" dedi. Putin, "Askeri ve özel servisler arasında yapıcı görüşme sürüyor" diye konuştu.

PUTİN: BÖYLE YAKIN BİR İŞBİRLİĞİNİ KİMSE BEKLEMİYORDU

Putin, şunları söyledi:

"Rusya ve Türkiye, son zamanlarda Suriye dahil olmak üzere dünyadaki krizleri çözmek için aktif bir biçimde çalışıyor. Rusya ve Türkiye, savunma kurumları ve istihbarat teşkilatları düzeyinde iyi ve etkili ilişkiler kurdu. Rusya ile Türkiye arasındaki ilişkiler hızlı bir tempo ile onarılıyor, Moskova böyle olduğu için mutlu. İlişkilerimizin hak ettiği seviyeye yükselmesi için aktif bir biçimde çalışıyoruz. Rusya ve Türkiye askerleri arasında böyle yakın bir işbirliği kurulacağını kimse beklemiyordu."

ÇAVUŞOĞLU ve FİDAN

Görüşmede Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, MİT Müsteşarı Hakan Fidan hazır bulundu. Rus tarafında ise görüşmeye Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov da katıldı.

UÇAK KRİZİ ve SONRASINDA YAŞANANLAR İÇİN TIKLAYINIZ

Haber Ara