Dolar

32,4375

Euro

34,7411

Altın

2.439,70

Bist

9.915,62

Putin: Obama ile anlaşamadık

Rusya Devlet Başkanı Putin, Suriye’deki iç savaşla ilgili 'ABD Başkanı ile şahsi anlaşmalarımız başarılı olmadı.' dedi.

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-10-28 09:10:04

Putin: Obama ile anlaşamadık

Ajanslarda yer alan haberlere göre; Putin, Suriye'de dökülen kanı durdurma ve siyasi çözüm sürecini başlatma girişimlerinin başarısız olduğunu ifade etti.

Valday düşünce kuruluşunun Soçi'de düzenlenen toplantısında konuşan Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Suriye'de dökülen kanı durdurma ve siyasi çözüm sürecini başlatma girişimlerinin başarısız olduğunu ifade ederek, "Uzun görüşmeler, ortaya konan çaba ve zor uzlaşılardan sonra terörle mücadelede ortak cephe kurulmaya başlandığını düşündük ancak bu olmadı. ABD Başkanı ile şahsi anlaşmalarımız başarılı olmadı. Washington'da bu anlaşmaların hayata geçmesini istemeyen güçler devreye girdi" dedi.

Suriye'nin Halep kentindeki durumla ilgili bir soruya yanıt veren Putin, "Eğer Batı, Halep'te siviller olduğu için terörle mücadelenin sona ermesi gerektiğini düşünüyorsa, Musul'u da aynı mantıkla değerlendirmek gerekir. Eğer hiçbir şeye dokunmayacaksak, Musul'a da operasyon düzenlenmemeli, Rakka'ya da dokunmayalım" ifadelerini kullandı.

Putin, Suriye'de çatışmasızlık anlaşmasının uygulandığı sürede Obama'nın "ılımlı muhalifleri" diğer gruplardan ayırma sözü verdiğini ifade ederek, "Ancak bu yerine getirilmedi. Daha sonra kendileri bu anlaşmayı sona erdirdi. Suriye'de yaşanan her şey için Rusya'yı suçlamak ahlâki değil. Rusya, ABD'nin bu suçlamalarına karşı temkinli davranıyor ve cevap vermiyor ancak her şeyin bir sınırı var" diye konuştu.

 

Haber Ara