Dolar

32,4526

Euro

34,7693

Altın

2.442,00

Bist

9.915,62

PKK'nın Avrupa sorumluları hakkındaki dava İstanbul'da görülecek

PKK'nın Avrupa sorumluları hakkındaki dava İstanbul'da görülecek

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-09-04 12:52:07

PKK'nın Avrupa sorumluları hakkındaki dava İstanbul'da görülecek
Terör örgütü PKK'nın Avrupa sorumluları olduğu iddiasıyla "Asya" kod adlı Canan Kurtyılmaz, Hacı Karakoyun ile Rıza Altun hakkında, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca açılan dava, İstanbul 18. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen dosya ile "hukuki ve fiili irtibatı bulunduğu" gerekçesiyle birleştirildi.

Ankara 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nin kararında, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca, 30 Haziran 2015'de sanıklar Canan Kurtyılmaz, Hacı Karakoyun ile Rıza Altun hakkında "silahlı terör örgütü kurma veya yönetme", "terörizm finansmanının önlenmesi hakkındaki kanuna muhalefet, "resmi belgede sahtecilik" suçlarından cezalandırılması talebiyle dava açıldığı belirtildi.

Dosyanın incelendiği, İstanbul 18. Ağır Ceza Mahkemesi'nde de sanıklar hakkında dava açıldığının görüldüğü bildirilen kararda, "Yargılamanın birliği açısından mahkememize yeni açılan dosya ile İstanbul 18. Ağır Ceza Mahkemesi'nin dosyaları arasında fiili ve hukuki irtibat bulunduğu, delillerin birlikte değerlendirilip adı geçen sanıkların kastının ve işlendiği iddia olunan suçların unsurların birlikte tespiti gerektiği düşüncesiyle davaların İstanbul 18. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki dosya üzerinden yürütülmesi gerektiğinden dosyaların birleştirilmesine karar vermek gerekmiştir" değerlendirmesi yapıldı.

Kurtyılmaz, Karakoyun ile Altun hakkında, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca, "silahlı terör örgütü kurma veya yönetme", "terör örgütü propagandası yapma", "silahlı terör örgütüne üye olma" ve "resmi belgede sahtecilik" suçlarından, 24 yıldan 55 yıla kadar hapis istemi ve mal varlıklarının dondurulması talebiyle dava açılmıştı.

Haber Ara