Dolar

32,4375

Euro

34,7411

Altın

2.439,70

Bist

9.915,62

Öğretmen atama şartları değişti

Milli Eğitim Bakanı Avcı, şubatta 10 binin üzerinde atama yapılacağını söyledi. Avcı, 'Atanan öğretmenler kıdemlilerin yanında önce staj yapacak. Daha sonra göreve başlayacaklar' dedi.

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-10-08 10:04:32

Öğretmen atama şartları değişti

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, dün Eskişehir'de "Eğitim Bilişim Ağı" Projesi'nin Tanıtım Programına katıldı.  gazetecilerin sorularını yanıtladı. Toplantının ardından gazetecilerin sorularını yanıtlayan Avcı, atama bekleyen binlerce öğretmene çok önemli bir müjde verdi. 

ŞUBATTA 10 BİNİN ÜZERİNDE ATAMA YAPILACAK

Avcı, "Elimizde zaten 10 bin kontenjan var. Şubat'ta 10 binin üzerinde öğretmen ataması yapmak istiyoruz" ifadelerini kullandı.

3 AY STAJ YAPACAKLAR

MEB, öğretmen atama sistemini sil baştan yeniledi. Bundan böyle ataması yapılan öğretmen üç ay kıdemli öğretmen yanında staj yapacak. Öğretmenler, daha önce ataması yapılır yapılmaz atandığı okulda göreve başlıyordu. İlk uygulama Şubat 2016 ataması ile başlayacak.

Şubat ayında yapılması beklenen atamalarla ilgili bilgi veren Bakan Avcı “Elimizde 10 bin kadro var ama biz bu rakamın üzerinde genç öğretmen adaylarını memnun edecek sayıda atama yapmak istiyoruz. Bu öğretmenlerimiz kıdemli öğretmenlerin yanında 3 ay staj yapacak, sonra da göreve başlayacaklar” dedi.

İL İÇİ ÖZÜR GRUBU ATAMASI

Avcı, il içi özür grubu atamalarına da değinerek 'Özellikle son üç yıldır eş durumu atamalarına çok öncelik verdik. Kimsenin eşinden, çocuğundan uzakta morali bozuk bir şekilde görev yapmasını istemiyoruz. Öğretmenlerimizin neredeyse hepsini aynı yerde buluşturduk. Tabii ki aynı yerde buluştursak bile bir araya gelmeyebiliyorlar. Örneğin Konya gibi illerde arada 150 kilometrelik mesafe olan ilçeler var. Bu noktada o bölgeyi iyi bilen, il ve ilçe milli eğitim müdürlüklerimizi, ailelerimizi olabildiğince bir araya getirmeleri konusunda görevlendirdik, tüm tedbirleri almalarını istedik.' dedi.

Haber Ara