Dolar

32,3339

Euro

35,1693

Altın

2.243,80

Bist

8.718,11

Oğluna böbreğini bağışlamak için 18 kilo verdi

Denizli'de böbrek yetmezliği tedavisi gören 19 yaşındaki gencin babası, oğluna böbreğini verebilmek için sıkı bir diyet programı uyguladı- Baba Tali:'Böylesi bir konuda tereddüde düşmek olmaz, bana düşen görev kilo vermekti'- Böbrek hastası Deniz Cem Tali:'Babam bana en güzel bayram hediyesini vermiş oldu'

7 Yıl Önce Güncellendi

2017-06-25 11:25:08

Oğluna böbreğini bağışlamak için 18 kilo verdi
SEBAHATDİN ZEYREK - Denizli'de böbrek yetmezliği tedavisi gören oğlunu verdiği böbreğiyle hayata bağlayan baba, nakil için yaptığı diyetle 18 kilo verdi.

Merkezefendi ilçesinde yaşayan Necmettin Erbakan Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmenliği öğrencisi 19 yaşındaki Deniz Cem Tali, 12 Ocak'ta bir yakınının cenazesine katıldı. Burada gözlerindeki sarılıktan şüphelenen yakınları, gencin hemen bir doktora gitmesini tavsiye etti.

Önce aile sağlık merkezinde daha sonra da hastanede kan veren genç, böbrek hastası olduğunu öğrenince diyalize başladı.

Böbrek nakli olması gereken Tali'ye babası Nazım Tali umut oldu.

Rahatsızlığı sebebiyle hayatı kararan Deniz Cem Tali, babasının kendisine böbrek verebileceği haberiyle yeniden hayata bağlandı. Yapılan testlerde böbrek nakli için babanın uygun olduğu ancak 123 kilogram olan babasının bu ameliyat için zayıflamasının şart olduğu belirtildi.

Nazım Tali, yaklaşık 2 ay süresince doktoruna ve oğluna verdiği sözü tutarak ameliyat için 18 kilo verdi.

PAÜ Tıp Fakültesinde gerçekleştirilen ameliyatla babadan alınan böbrek oğluna nakledildi. Baba oğul başarılı operasyon ve tedavi sonrası taburcu edildi.

- En güzel bayram hediyesi

Baba Tali, oğlunun ocak ayında rahatsızlanmasının ardından bu zor ve yorucu yolculuğa çıktıklarını belirterek, "Oğluma böbrek verebilmek için 18 kilo verdim. Nakil olduk, gayet güzel geçti. Bir tanecik oğlum, benim canımın merkezi. Yani böylesi bir konuda tereddüde düşmek olmaz, bana düşen görev kilo vermekti. Ben de hemen kendime ve aileme olan sorumluluk bilinciyle fazla kilolarımdan kurtuldum." dedi.

Deniz Cem Tali ise kendisinin de naklin gerçekleşmesi için bir süre babasının kilo vermesini beklediklerini bildirerek, "Babam bana kendinden bir parça vererek aslında hayatımı bağışladı. Babama çok teşekkür ediyorum, onu çok seviyorum. Babam bana en güzel bayram hediyesini vermiş oldu." diye konuştu.

PAÜ Tıp Fakültesi Genel Cerrahi Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Murat Özban ise hastaya nakledilen böbreğin iyi uyum sağladığını belirtti.

Özban, "Her nakil süreci kendi içerisinde bize ayrı heyecanlar yaşatıyor. Babamız bu organı bağışlayabilmek için yaklaşık 2 aylık süreçte 18 kilo verdi. 45 gün önceki ilk görüşmemizde birbirimize verdiğimiz sözleri tutmanın mutluluğunu yaşıyoruz." şeklinde konuştu.

Haber Ara