Dolar

32,3617

Euro

35,0289

Altın

2.325,18

Bist

9.131,09

Nusret Cephesi'nden Atatürk Havalimanı saldırısı açıklaması: İslami değil

Suriye'de Esed rejimine karşı mücadele veren önemli gruplardan Nusret Cephesi, İstanbul Atatürk Havalimanı saldırısına dair bir açıklama yayınladı.

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-07-01 11:19:20

Nusret Cephesi'nden Atatürk Havalimanı saldırısı açıklaması: İslami değil

TİMETURK I HABER MERKEZİ
Melahat KEMAL

Suriye'de Esed rejimine karşı mücadele veren önemli gruplardan Nusret Cephesi'nin liderlerinden Ebu Süleyman sosyal medya hesabından Havalimanı saldırısını kınayan bir mesaj yayımladı.

"İSLAMİ DEĞİLDİ: SALDIRGANLAR İSLAMI TEMSİL ETMİYOR"

Ebu Süleyman mesajında saldırının İslam ile bağdaştırılamayacağının altını çizdi. Süleyman " Bugün İstanbul saldırısında olanlar barbarcaydı ve daha önemlisi İslami değildi. Saldırganlar Müslümanları ya da cihadı temsil etmiyor" dedi.

"TÜRK İNSANININ KANI MUKADDESTİR"

Sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada Ebu Süleyman Türkiye halkının Müslüman bir halk olduğunu ve kanının mukaddes olduğunu belirtti:
" Türk insanı Müslüman'dır ve kanı mukaddestir. Gerçek bir mücahid hayatını onlar için feda eder, onları katletmez".

"ÜST DERECEDE BİR SUÇ: FAİLLER CEZALANDIRILMALI"

Saldırının üst derece bir suç olduğunu belirten Ebu Süleyman faillerin hızlı ve sert bir şekilde cezalandırılması gerektiğini söyledi.
Ayrıca böyle bir durumda kınamanın yeterli olmadığını ifade eden Ebu Süleyman " Kınamak yeterli değil. Saldırıyı planlayanların, emredenlerin ve ona olanak tanıyanların hepsi en sert cezayla karşılaşmalı" dedi.

VİDEO HABER

Sahibinden 16 milyon TL'ye satılık ‘tarihi kilise’

Haber Ara