Dolar

32,4466

Euro

34,7271

Altın

2.435,90

Bist

9.915,62

Muhaliflerden Esed’e büyük darbe: 120 ölü 250 yaralı

Muhammed Ordusu operasyon odasının Esed'e karşı başlattığı “Senden başka kimsemiz yok Allah’ım” adlı operasyonun bilançosunu açıkladı.

7 Yıl Önce Güncellendi

2017-07-05 18:46:11

Muhaliflerden Esed’e büyük darbe: 120 ölü 250 yaralı

Birçok Muhalif grubun bir araya gelmesiyle oluşturulan “Muhammed Ordusu Operasyon Odası” iki hafta önce başlattığı “Senden başka kimsemiz yok Allah'ım” adlı operasyonun bilançosunu açıkladı. Suriye'nin Kuneytra kentinde başlatılan operasyonda birçok nokta ele geçirildi, onlarca Esed askeri öldürüldü.

Meştel, Mafraze, Tecnid, İtfaiye binası, Nahl Kemini, Kessarat ve Bavayek bölgeleri başta olmak üzere birçok noktayı ele geçirerek ilerleme sağlayan Muhammed Ordusu, “Kısa süredir yürütülen operasyonda şimdiye kadar 120 Esed askeri öldürüldü, 250 asker de yaralandı. Her gün yeni bölgeleri özgürleştirmeye devam ediyoruz” açıklamasında bulundu.

Operasyon odası ayrıca başlattıkları operasyon ile birlikte elde ettikleri başarıları dört madde şeklinde sıraladı.

  • Sivilleri bombalayan Esed rejiminin azımsanmayacak bir kısmını cephelere çekmek ve gücünü birden çok bölgeye dağıtmak. Böylece hem diğer cephelerdeki etkinliği hem de sivillere yönelik saldırıları bir nebze olsun azalmış oldu.
  • Operasyon sırasında 120 Esed askeri öldürülürken 250 asker de yaralandı. En az 4 zırhlı araç imha edildi. Birçok nokta ele geçirildi.
  • Yaklaşık bir yıldır hiçbir şekilde askeri operasyonun düzenlenmediği Kuneytra'ya yeni bir askeri operasyon düzenlenmesiyle birlikte devrim ruhu ve umudu tekrar yeşerdi.
  • Birçok muhalif grup tarafından ortak yürütülen bu operasyon sayesinde muhalifler arasındaki anlaşmazlıklar ortadan kaldırıldı ve yüksek düzeyde koordineli bir çalışma sağlandı.

Ayrıca Operasyon odası geçtiğimiz hafta İranlı ve Esed üst düzey yetkililerin katıldığı toplantıya saldırı düzenlemiş ve İran'a bağlı Golan kolordusu milis komutanı Mejd Haymud başta olmak üzere 6 komutanı öldürmeyi başarmıştı.

Kaynak: Timeturk

 

Haber Ara