Dolar

32,4478

Euro

34,7388

Altın

2.438,75

Bist

9.915,62

Minikler ve Büyükler Halk Oyunu Türkiye Şampiyonası

Minikler ve Büyükler Halk Oyunu Türkiye Şampiyonası

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-11-26 21:42:13

Minikler ve Büyükler Halk Oyunu Türkiye Şampiyonası
İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Gençlik ve Spor Müdürlüğü, Spor AŞ ile Türkiye Halk Oyunları Federasyonu'nun (THOF) iş birliğiyle organize edilen Minikler ve Büyükler Halk Oyunu Türkiye Şampiyonası'nın ilk etabı yapıldı.

Fatih Spor Kompleksi'nde "Uyuşturucuya karşıyız, halk oyunlarına bağımlıyız" sloganıyla gerçekleştirilen şampiyonanın açılışında konuşan THOF Başkanı Hayri Gürhan Ozanoğlu, 3 gün sürecek etkinliğe katılan 60 topluluğun, Türkiye'nin en zengin renklerini sergileyeceklerini ifade etti.

Bu yıl kullandıkları sloganla çocukları uyuşturucudan uzaklaştırmak istediklerini vurgulayan Ozanoğlu, "Aynı zamanda bugünlerde çok ihtiyacımız olan birlik beraberliğimizi korumak, burada aynı havayı teneffüs ederek birliğimizi taçlandırmak istiyoruz" dedi.

Minikler Türkiye Şampiyonası bölümünde "geleneksel düzenli" ve "geleneksel düzensiz" dallarında Van, Antalya, Artvin, Kars, İzmir, Kırklareli, Konya, Çanakkale ve Adana takımları yarıştı. Bu bölümde, İzmir halk oyunları ekibi ilk sırayı alırken, Adana ekibi ikinci, Kırklareli ekibiyse üçüncü oldu.

Türkiye'nin yöresel, kültürel zenginlikleri ve çok renkliliğinin tanıtımının yanı sıra folklorik değerlerinin yaşatılması, gelecek nesillere aktarılmasının hedeflendiği şampiyonada, 28-29 Kasım tarihleri arasında yapılacak olan Büyükler Türkiye Şampiyonası'nda 23 ilden 34 yöresel halk oyunları takımı yarışacak.

Haber Ara