Dolar

32,3367

Euro

35,1738

Altın

2.242,02

Bist

8.718,11

Mehmet Görmez'den ümmete birlik çağrısı

Diyanet İşleri Başkanı Görmez, çökertilmek istenen İslam medeniyetini yeniden ayağa kaldırmak için herkese büyük görevler düştüğünü söyledi.

9 Yıl Önce Güncellendi

2016-02-07 10:22:35

Mehmet Görmez'den ümmete birlik çağrısı

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez, "Sabah namazı buluşmaları" etkinliği kapsamında Artuklu ilçesindeki Sadık Yay Camisi'nde vatandaşlarla bir araya geldi.

Görmez, Cizre, Silopi, Silvan, Sur ve Nusaybin'de üzücü hadiseler yaşandığını, bunların geride bırakılmasını, çökertilmek istenen İslam medeniyetini yeniden ayağa kaldırmak için büyük görevler düştüğünü söyledi.

Böyle bir saatte insanların kainatla beraber Allah'ı zikretmek için uykudan uyanmasının önemli olduğunu belirten Görmez, sabah namazının faziletini anlattı.

İslam aleminin çok zor bir süreçten geçtiğini ve çok dua edilmesi gerektiğinin altını çizen Görmez, şunları kaydetti: 

"Cizre, Silopi, Silvan, Sur, Nusaybin'de gerçekten bu milletin tarihine medeniyetine kültürüne yakışmayacak çok üzücü hadisleler yaşandı. Bütün bu hadiselerin geride bırakılılması, birlik, berberlik ve kardeşlik içerisinde millet olarak ayağa kalkmamız ve coğrafyamızda çökertilmek istenen İslam medeniyetini yeniden ayağa kaldırmak için bizlere büyük görevler düşüyor."

'BURAYA GELİP, GÜZEL DUALARDA BULUNDU'

Vatandaşlardan Abdusselam Aydın ise, sabah namazı için camiye geldiğini, Diyanet İşleri Başkanı Görmez'den haberlerinin olmadığını, burada kendisiyle birlikte namaz kılmanın güzel bir tevafuk olduğunu söyledi.

Sabah namazına gençlerin de iştirak etmelerini istediğini kaydeden Aydın, "Bölgemizin geçtiği bu sıkıntılı dönemde Diyanet İşleri Başkanımızın buraya gelip çok güzel dualarda bulundu. Allah kendilerinden razı olsun. Rabbim dualarını kabul etsin" dedi.

'BİRLİK,BERABERLİK KARDEŞLİĞİMİZİ GÜÇLENDİRİYOR'

Muhammed Arasan da sabah namazı programlarına Diyanet İşleri Başkanı Görmez'in de katılmasının kendilerini sevindirdiğini ve onore ettiğini belirtti. 

Bu tür etkinliklerin her zaman devam etmesini istediklerini dile getiren Arasan, şöyle konuştu:

"Bu etkinlikler birlik, beraberlik ve kardeşliğimizi pekiştiriyor. Özellikle bölgemizde son günlerde üzüntü veren hadislerin, acı olayların, bir daha yaşanmaması notasında bu tük etenliklerin sıklık devam etmesi gerekiyor. Rabbim bu tür buluşmalara vesile olan düzenleyen tüm Müslümanlardan razı olsun. Rabbim birlik ve beraberliğimizi daim etsin."

Haber Ara