Dolar

32,2617

Euro

34,7078

Altın

2.401,07

Bist

10.336,50

Medvedev imzaladı! Türkiye'ye yasak kalktı

Rusya Başbakanı Türkiye seferlerine izin veren kararnameyi imzaladı.

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-08-28 15:38:17

Medvedev imzaladı! Türkiye'ye yasak kalktı

Türkiye ile Rusya arasındaki işbirlikleri devam ediyor. Rusya Başbakanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre Türkiye ve Rusya arasında charter uçuş gerçekleştiren havayolu şirketlerinin uçuş güvenliğinin temini için ilave önlemler alınmasını sağlamaları tavsiye edildi. Yani böylelikle Rusya'dan artık Türkiye'ye charter uçuşları gerçekleşebilecek.

Rus haber ajansı TASS'a göre Rusya Başbakanı Medmedev  charter yasağını kaldıran kararnameyi imzaladı. Habere göre söz konusu karar hükümetin resmi internet sitesinde yayımlandı.

MEDVEDEV İMZALADI, CHARTER UÇUŞLARI BAŞLIYOR

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Rusya Devlet Başkanı Vladmir Putin, 9 Ağustos'ta St. Petersburg'da bir araya gelmişti. İki liderin görüşmesinde iki ülke ilişkileri adına pek çok konu konuşulmuştu. İki liderin masasındaki konulardan biri de, Rusya'dan Türkiye'ye yönelik charter uçuşların yeniden başlamasıydı. Bu konuda da Rusya Başbakanı Dimitri Medvedev, Rusya'dan Türkiye'ye yapılması planlanan charter uçuşlarına izin veren kararnameyi imzaladı.

RUSYA, RUS SU-24 UÇAĞININ DÜŞÜRÜLMESİNİN ARDINDAN YASAK GETİRMİŞTİ

Rusya, TSK'nın 24 Kasım'da Rus Su-24 uçağını düşürmesinin ardından Türkiye ile charter uçuşları yasağı getirmişti. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 9 Ağustos'ta St. Petersburg'da bir araya geldiği Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin de söz konusu yasağın kaldırılmasını istediklerini duyurmuştu.

DÜN İLK YASAK KALDIRILMIŞTI

Düşürülen Rus jetinin ardından gerilen iki ülke ilişkileri sırasında Rusya tarafından getirilen charter uçuşlarına yönelik yasağın kaldırıldığı belirtildi.

Haber Ara