Dolar

32,5084

Euro

34,8640

Altın

2.450,82

Bist

9.885,35

İsrail, Mescidi Aksa'da cuma namazını engelliyor

Ramazan'da Mescidi Aksa'yı tehdit eden faaliyetlerini artıran İsrail, Filistinlilerin Cumaları Mescidi Aksa'da kılmalarını engelliyor. İsrail, Mescidi Aksa'da Cuma namazı kılmak isteyenlerin yolunu kesiyor.

13 Yıl Önce Güncellendi

2012-08-03 13:43:05

İsrail, Mescidi Aksa'da cuma namazını engelliyor
Mübarek Ramazan ayında kutsal Mescidi Aksa'yı hedef alan ve bu mabedin geleceğini tehdit eden uygulamaları belirgin bir şekilde artıran İsrail işgal mübarek ayda Cuma namazlarını bu mübarek camide kılmak için yollara dökülen Müslümanlara da engel oluyor.

Ramazan'ın üçüncü Cumasında Mescidi Aksa'ya akın eden Müslümanlara engel olmak için daha sıkı tedbirler alacağını dün akşamdan duyuran İsrail işgal emniyeti bugün erken saatlerden itibaren bu kutsal camiye çıkan tüm yolları kapatıp sıkı kontrol noktaları oluşturdu. Ayrıca caminin etrafını da adeta bir polis kuşatmasına aldı.

İşgal devletinin bütün engellemelerine rağmen Müslümanların, 1948'de işgal edilmiş bölgeden, Kudüs'ün muhtelif mahallelerinden ve Batı Yaka bölgesinden Mescidi Aksa'ya doğru yollara döküldükleri bildirildi.

Verilen haberlere göre işgal devleti güvenlik görevlileri Cuma namazlarını kutsal Mescidi Aksa'da kılmak için yollara dökülen Müslümanları, oluşturulan kontrol noktalarında sıkı bir denetime tabi tutuyor. Özellikle Kudüs ve Batı Yaka bölgesinden gelenler içinde 40 yaşın altındaki erkeklerin geçişlerine kesinlikle izin vermiyor. Kadınlara ise yaş sınırlaması konmadığı bildirildi.

İşgal güçleri ayrıca Batı Yaka bölgesinden gelen yolcu otobüslerinin Kudüs'e girmesine izin vermedi.

Eski Kudüs'ün de ara sokaklarını kontrol noktalarıyla kapatarak geçişleri zorlaştırdı, engellemeler çıkardı. (Filistin Enformasyon Merkezi)


Haber Ara