Dolar

32,4808

Euro

34,9341

Altın

2.434,45

Bist

9.716,77

SalamWorld İslam dünyası turunda

İslam dünyasının ilk sosyal paylaşım sitesi SalamWorld, İslam ülkeleri turunda.

13 Yıl Önce Güncellendi

2011-12-17 15:41:45

SalamWorld İslam dünyası turunda
Haber Merkezi / TIMETURK

SalamWorld’ün 17 ülkeden oluşan Yönetim Kurulu, İslam ülkelerinde devlet yöneticileri, medya kuruluşları ve cemaat önderleri ile görüşüyor.

Libya, Tunus, Cezayir, Fas, Mısır, Endonezya ve Malezya gibi Müslüman ülkeleri ziyaret eden Salamworld Yönetim Kurulu, birçok önemli anlaşmaya imza attı. İslam ülkelerinin enformasyon ve eğitim bakanları ile anlaşmalar imzalayan SalamWorld yöneticilerinden Ahmed Azimov, ''Sosyal paylaşım sitesi SalamWorld önümüzdeki aylarda yayına başladığında milyonlarca üyesiyle yayında olacak'' dedi.

Libya, Tunus, Cezayir ve Endonezya’da önemli anlaşmalara imza attıklarını belirten Azimov: ''İslam dünyasındaki siyasi yetkililerden ve davet önderlerinden büyük destek görüyoruz. Bu projenin derhal yayına sokulmasını istiyorlar. Birçok Müslüman ülkenin eğitim bakanları okullarda gençlerin bu siteden istifade etmeleri için teşvik edecek'' diye konuştu. Müslüman gazetecilerin ve aydınların projenin önemli bir ayağını oluşturduğunu belirten Azimov, yazarlardan çok değerli tavsiyeler aldığını bildirdi.




Tunus En Nahda Partisi Genel Başkanı ünlü Müslüman düşünür Raşid Gannuşi, Salamworld Yönetim Kurulu üyelerini kabulde yaptığı açıklamada, teknolojinin her şeyi kuşattığı bir çağda Müslümanların bu alanda rol almasının önemini vurguladı. Arap dünyasındaki halk ayaklanmalarında El Cezire kanalı, Facebook ve twitter’ın önemli rol aldığını beliten Gannuşi, geleneksel medya örneğinin sosyal medya karşısında kayıp yaşayacağını vurguladı. Tek sesli davranan geleneksel medya örneğin tamamen biteceğini belirten üstad Gannuşi, ''Mü’min suresi 29. ayette anlatıldığı gibi Firavun halkına ancak size gösterdiğimi görebilirsiniz diyordu. Geleneksel medya da hep diktatörlerin ve askerlerin tarafında yer aldı. Bugün internetin gelişmesiyle insanlar, güvendikleri haber kaynaklarına yöneliyor. İnsanlar artık tek haber kaynağından beslenmiyor'' diye konuştu.

Gençler interneti kullanarak diktatör rejimlerini sonunu getiriyor diyen Gannuşi, ''19. yüzyıldan beri Müslüman aydınlar İstanbul, Kahire ve Tunus’ta İslam ile modern dünyayı nasıl buluştururuz diye çırpınıyordu. Bugün için çok çetin şartlarda mesafeler kattettiler. Bu yüzyılda Müslümanlar, kitle iletişim araçlarını iyi kullanarak bu çağı müslümanların barış içinde yönetebileceğini göstermeli'' dedi. 10 milyon nüfusun olduğu

Tunus'ta 2 milyon kişinin interneti kullandığı belirten Gannuşi, Arap dünyasının en çok internet kullanıcısının Tunus'ta olduğunu söyledi.

Tunus Başbakanı Hammadi Cibali de Salamworld Yönetim Kurulunu kabulde yaptığı konuşmada, ''Allah, insanoğlunu birbiriyle tanışsın diye kavimleri ve milletleri yarattı. Ancak bu yüzyılda Müslüman halkların eksik oldukları alanlarda biri Hucurat suresi 13. ayette geçen ‘li teârefû – Tanışanız’ bölümüdür. SALAMWORLD ile Müslüman halkların ve gençlerin birbirleriyle daha iyi diyalog içine girmesini sağlayacağını düşünüyorum'' diye konuştu. Sosyal medyanın gençler üzerinde büyük etki oluşturduğunu belirten Başbakan Cibali, ''İslam ilme büyük önem veriyor. Müslüman gençlerin ilim düzeylerinin artması için yapılan her türlü çalışmaya destek veririz. Ilim ve marifet sahibi bir genç de İslam’a daha iyi hizmet edecektir'' dedi.



Büyük İslam Alimi Kardavi’den Salam World’e hayır duası

BM tarafından Katar’ın başkenti Doha’da düzenlenen Madeniyetler İttifakı Forumu’na katılmak üzere Katar’da bulunan Salam World kurucularından Ahmed Azimov, Büyük İslam Alimi ve Müslüman Alimler Birliği Başkanı Yusuf El Kardavi ile görüştü ve kendisne Salam World hakkında bilgi verdi. Azimov, Şeyh Kardavi’ye projenin geldiği aşamayı, amaçlarını, özelliklerini ve hassasiyetlerini içeren bir sunum yaptı.

Görüşme sonunda Kardavi, Salam World projesi ve bu hayırlı işi yürütenler için hayır duası yaparak, Salam Word’un en yüksek başarıya ulaşarak İslam ümmetine yararlı hizmetler yapmasını Cenab-ı Allah’tan diledi.

Salamworld Medeniyetler İttifakı Toplantısına katıldı

Salam World kurucularından Ahmed Azimov, Katar’ın başkenti Doha’da düzenlenen BM Medeniyetler İttifakı Forumu’na katıldı. Azimov, Forum’da konuşmacı olarak bulunduğu panelde, Salam World’u katılımcılara ve medya mensuplarına anlattı ve SalamWorld tanıtım Videosunu izletti.

Azimov, Salam World’un en önemli hedefinin internet kullanıcıları arasında barış kültürünü yaygınlaştırmak olduğunun altını çizerek bundan dolayı projenin Salam World / Selam Dünya olarak adlandırıldığını belirtti. Azimov: Biz bakıma biz Selam dediğimizde geniş anlamda Barış demiş oluyoruz. Diğer taraftan da biz şu anda İslam Aleminde yüksek teknolojinin kullanılmasına gayret ediyoruz. Müslümanlarla dünyanın geri kalanı arasında bir köprü olmak için çalışıyoruz. Sloganımız: “Kendinizi dünyaya, dünyayı kendinize açın” dedi.



Salam World’e Mahathir’den anlamlı destek


Salam World Malezya Ülke Koordinatörü Salam Süleymanov ve Salam World Özel Temsilcisi Turan Kışlakçı’yı kabul eden Mahathir Muhammed, Salam World projesinin öneminden bahsetti ve bu projeye İcra Heyeti üyesi olarak her türlü desteği vermeye hazır olduğunu belirtti. Internet’in yakın bir gelecekte bu etkinliğe ulaşacağını 10 yıl öncesinden öngördüğünü ve bugün bunu Salam World’un başarmak için yola çıkmasından ötürü memnun olduğunu belirten Mahathir, “Uzun süredir benim “Modern Müslüman” olarak tanımladığım kişi, ilmin ve teknolojinin tüm imkanlarını kullanarak İslama ve Müslümanlara hizmet eden kişidir” dedi.

Salam World projesinin en büyük faydasının gençlere güvenli, özgür, ahlak ve medeniyet değerlerimize uygun bir internet ortamının sağlanması olacağını belirten Mahathir, “Gençlerimiz ve çocuklarımız için heyecan verici ve güvenilir bir iletişim platformunun inşasının kaçınılmazdır ve Salam World inşallah bu ihtiyaca cevap verecek” dedi.

Görüşme sonrasında Mahathir Muhammed, Salam World İcra Heyeti üyesi olarak, Salam World’e her türlü rehberlik ve desteği vereceğini ifade ederek Mutabakat Anlaşması’nı, Ülke Koordinatörü Salam Süleymanov ile karşılıklı olarak imzaladı.


Haber Ara