Dolar

32,4375

Euro

34,7411

Altın

2.439,70

Bist

9.915,62

Kerry'den Ortadoğu ve Güneydoğu Asya turu

Kerry'den Ortadoğu ve Güneydoğu Asya turu

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-08-01 21:04:35

Kerry'den Ortadoğu ve Güneydoğu Asya turu
" ABD Dışişleri Bakanı John Kerry'nin Ortadoğu ve Güneydoğu Asya'da temaslarda bulunacağı bildirildi.

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü John Kirby, yaptığı yazılı açıklamada, Kerry'nin ziyaretine Mısır ile başlayacağını belirtti.

Kerry'nin yarın Mısırlı mevkidaşı Samih Şükri ile ABD-Mısır Stratejik Diyalog toplantısına başkanlık edeceği ifade edilen açıklamaya göre, ikili diyalog, ABD'nin Mısır'la uzun süreli ve kalıcı ortaklığını teyit etmenin ötesinde siyasi, ekonomik, güvenlik ve kültürel konuları içerin bir dizi meseleyi ele alacak forumun düzenlenmesi imkanı sunacak.

Kerry, Kahire'deki temaslarının ardından, Katar'a geçecek. Başkent Doha'da 3 Ağustos'ta Körfez İşbirliği Konseyi (KİK) ülkelerinin dışişleri bakanlarıyla bir araya gelecek Kerry'nin, burada söz konusu ülkelerin dışişleri bakanlarını İran ile P5+1 ülkeleri arasında Avusturya'nın başkenti Viyana'da 14 Temmuz tarihinde varılan nükleer anlaşmanın içeriği konusunda bilgilendirecek.

Daha sonra Güneydoğu Asya'ya geçecek olan Kerry, 4 Ağustos'ta Singapur'da Başbakan Lee Hsien Loong ve Dışişleri Bakanı Kasiviswanathan Shanmugam ile ikili ve bölgesel konu değerlendireceği görüşmeler yapacak.

Kerry, 4-6 Ağustos tarihleri arasında ise Malezya'nın başkenti Kuala Lumpur'da Güneydoğu Asya Ülkeleri Birliği (ASEAN) Bölgesel Forumu'na katılacak.

Kerry'nin son durağı Vietnam olacak. Başkent Hanoi'de 6-8 Ağustos tarihleri arasında ülkenin üst düzey yetkilileriyle bir araya gelerek ikili ve bölgesel konuları ele alacak olan Kerry, daha sonra ABD'ye dönecek.

Haber Ara