Dolar

32,4375

Euro

34,7411

Altın

2.439,70

Bist

9.915,62

Kerimov'dan sert mesaj

Özbekistan Devlet Başkanı İslam Kerimov, askeri üs konusunda sert mesajlar verdi...

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-09-01 01:30:22

Kerimov'dan sert mesaj

Ajanslarda yer alan bilgiye göre; Kerimov, Özbekistan bağımsızlığının 24. yıldönümü vesilesiyle düzenlenen kutlama töreninde, "Özbekistan'ın hiçbir zaman askeri ve siyasi bloklara dahil olmayacağını, topraklarında yabancı askeri üslerinin yerleşmesine ve askerlerimizin ülke sınırları dışında bulunmasına izin vermeyeceğini bir kez daha tekrarlamayı gerekli buluyorum" dedi.

Bu ilkelerin anayasada yer aldığını vurgulayan Özbekistan lideri, "Bu derinlemesine düşünülen duruşu, bu politikayı kendimiz için en doğru, tek doğru olarak görüyoruz ve bu yoldan asla dönmeyeceğiz" şeklinde konuştu.

ÖNCELİKLİ GÖREVLER

Kerimov, öncelikli görevler arasında, yakın ve uzak ülkelerle işbirliğinin güçlendirilmesini, karşılıklı yararlı ilişkilerin kurulmasını, ortak hedefler yolunda işbirliğinin geliştirilmesini gösterdi.

Özbekistan'da 1 Eylül günü, bağımsızlığın 24. yıldönümü kutlanacak. Ülkenin kent ve köylerinde kutlama etkinlikleri düzenlenecek, halk şenlikleri ve konserler yapılacak.

Kerimov, geçen mart ayında da Özbekistan'ın tarafsızlık statüsünü koruması gerektiğini ifade etmişti. Devlet Başkanı, ülkenin herhangi askeri bloğa katılımını, topraklarında yabancı askeri üslerinin yerleştirilmesini ve Özbek askerlerinin yurt dışında bulunmasını engellemenin önemli olduğunu vurgulamıştı.

Haber Ara