Dolar

32,3406

Euro

35,1142

Altın

2.239,13

Bist

8.891,04

Katar'da Ramazan Bayramı

-Doha'da Katar Emiri Hamad Al Sani ile ülkenin eski Emiri olan babası Hamad bin Halife Al Sani'nin katılımıyla bayram namazı kılındı

7 Yıl Önce Güncellendi

2017-06-25 11:21:58

Katar'da Ramazan Bayramı
Katar'ın başkenti Doha'da Emir Temim bin Hamad Al Sani ile ülkenin eski Emiri olan babası Hamad bin Halife Al Sani'nin katılımıyla El-Vecbe Camisinde bayram namazı kılındı.

Katar Yüksek Yargı Konseyi üyesi ve Temyiz Mahkemesi Başkanı Sekil Sayir eş-Şemri bayram hutbesinde ülkesinin güçlü bir güvenlik, olgun bir yönetim ve rahat bir yaşam içerisinde olduğunu belirterek, vatanın güvenliği, istikrarı ve savunulması vurgusu yaptı. Şemri, ülkesinin bu kazanımlarını koruması ve hilecilerin hilesinden korunması için dua etti.

Ülkenin çeşitli bölgelerinde bulunan cami ve mescitlerde de bayram namazı kılındığı belirtildi. Katar ile bazı Arap ülkeleri arasındaki kriz nedeniyle binlerce aile, akrabalarını ziyaret etmeleri noktasında mağdur oluyor.

Suudi Arabistan, Birleşik Arap Emirlikleri (BAE), Yemen, Mısır ve Bahreyn 5 Haziran'da yaptıkları açıklama ile Katar ile tüm diplomatik ilişkilerini kestiklerini duyurmuştu. Suudi Arabistan, BAE ve Bahreyn, ülkelerinin hava sahasını Katar'a kapatarak, Katarlı diplomatların 48 saat içinde ülkelerinden ayrılmasını istemişti.

Söz konusu üç ülke ayrıca Katar'da yaşayan vatandaşlarının 14 gün içerisinde ülkeyi terk etmelerini istemişti.


Haber Ara