Dolar

32,3194

Euro

35,0711

Altın

2.279,76

Bist

9.016,60

'Kamuya alımlar durduruldu'

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, kamuya alımların belirli bir süreliğine durdurulduğunu açıkladı.

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-10-14 18:56:21

'Kamuya alımlar durduruldu'

NTV canlı yayında konuşan Müezzinoğlu ayrıca, önümüzdeki dönemde kamuya personel alımında cimri davranacaklarını söyledi.

Kiralık işçi yasası ve emeklilere promosyonla ilgili konuşan Bakan Müezzinoğlu'nun açıklamalarının satır başları şöyle: Önemli olan istihdam alanı yaratmak. Dünya, koşullar hızla gelişiyor. Geçici süreli çalışmalar, esnek çalışmalar, annelere çocuğunu 6 yaşında kadar olan dönemde yarı zamanlı çalışma ihtiyacı var. Bir de istihdam talebi olanlar kısa ve farklı zamanlı talepleri var. Bütün bunları buluşturmalıyız. İş güvencesi sigortasında sorumluluklar özel istihdam bürolarında ve gerekirse bizim denetimimizde. Kiralık işçi tanımlamasını doğru bulmuyorum. Önemli olan emek hak ve hukukunu koruyabilmek. Emeği şu kalıplarda olacak demek mümkün değil. Kamuoyunun algısında, mağdur olunacak dennmesi doğru olmaz. Bizim görevimiz o istihdamının hak ve hukukunun korunduğu bir sistemi koymak. Bir de böyle anlamasız yırpatıcı şekilde söylememeliyiz. Alınteri kutsaldır. İşe girdiniz, bu işin sahibiyim gibi bir alan değil. Mesela işveren önümüzdeki 8 ay süresince şu kadar elemana ihtyiacım var deyip istihdam bürosunda gidiyor. Tabii ki hakkı hukuku korunarak.

EMEKLİYE PROMOSYON: İSTEDİĞİMİZ SEVİYEDE DEĞİL

Dün itibariyle bu konuda 1 ay konuşmayacağım dedim. Emeklilerimizi memnun edecek bir rakam değil banka görüşmelerimiz sonucu ortaya çıkan. Bu yüzden bankalarla görüşmeler sürüyor henüz olgunlaşmadı. Bu rakama benim gönlüm tabii ki razı değil. O yüzden sayın başbakanımızla bu konuyu görüşeceğiz. 3 yıl için görüşmeler devam ediyor. Ya bir defada ya da 1.yıl 2.yıl diye... Ama biz bir defada olsun isteriz. Şu an söyleyeceğim rakam çok düşük olur. Bekledikleri rakama değil.

KIDEM TAZMİNATI

İlk defa geçtiğimiz çarşamba günü bir değerlendirme yaptık. Çok büyük bir reform. 1975'ten bu yana gelen bu konuyu hemen halledemeyiz tabi ki. Tarafların hakkını koruyacak ortak nokta aranıyor. Sürdürülebilir ve geliştirebilir noktaya gelmek istiyoruz.

KAMUYA ALIMLAR DURDURULDU

Kamuya alımları belirli bir süre durdurduk. Esasında kamuyu daraltan diğer dinamikleri yükseltirsek geleceğe daha umutla bakabiliriz.

Haber Ara