Dolar

32,4375

Euro

34,7411

Altın

2.439,70

Bist

9.915,62

Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü

Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-11-26 21:11:09

Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü
Yemen'deki Ensarullah Hareketi (Husiler) ile devrik lider Ali Abdullah Salih'in bu yıl Aden kentine düzenlediği saldırılarda 196 kadının öldüğü bildirildi.

Aden Kadınlarının Sesleri Koalisyonu, "Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü" münasebetiyle basın toplantısı düzenledi.

Toplantıda konuşan Koalisyon bünyesindeki Hak ve Özgürlükler için Adalet Kurumu'nun Başkanı Verde bin Semit, Aden'deki kadınların, Husiler ile Salih güçlerinin 26 Mart-17 Temmuz tarihleri arasında düzenlediği saldırılarda türlü ihlallere maruz kaldığını ifade etti.

"Saldırılarda 196 kadın hayatını kaybetti, 121 kadın yaralandı. Tabii savaşın ruhlarda da açtığı yaralar var" diyen Semit, kadınların evlerinde oldukları sırada düzenlenen saldırılar ya da dışarıdayken keskin nişancıların hedefleri olmaları sebebiyle yaşamı yitirdiğini kaydetti.

Koalisyonun, BM'nin dünya çapında organize ettiği "Kadına Karşı Şiddetle Mücadele İçin 16 Günlük Aktivizm Kampanyası" kapsamında önümüzdeki günlerde kültürel, bilimsel, edebi ve sporla ilgili sempozyumlar düzenlemesi, bazı günleri sinema, tiyatro ve resim etkinliklerine ayırması bekleniyor.

Haber Ara