Dolar

32,4375

Euro

34,7411

Altın

2.439,70

Bist

9.915,62

'İyilik sofrası'nda buluştular

'İyilik sofrası'nda buluştular

10 Yıl Önce Güncellendi

2015-07-05 23:31:58

'İyilik sofrası'nda buluştular
Marmaris'te yaşayan yabancılar, Diyanet İşleri Başkanlığı'nın ramazan dolayısıyla düzenlediği "İyilik Sofrası" programında iftar yaptı.

Marmaris Müftülüğü'nün desteğiyle Marmaris Belediyesi Çok Amaçlı Salonu'nda düzenlenen iftara, Kaymakam Celalettin Yüksel, Diyanet İşleri Başkanlığı Dini Yayınlar Genel Müdürü Yüksel Salman, Muğla Müftüsü Abdurrahman Koçak, daire amirleri ve aralarında sonradan Müslüman olmayı seçenlerin de bulunduğu 100 kadar yabancı katıldı.

Muğla Müftüsü Abdurrahman Koçak, programda yaptığı konuşmada, İslam dininde paylaşmanın çok önemli olduğuna dikkati çekti.

"İyilik Sofrası" ismini verdikleri iftarda kendileriyle birlikte olan tüm misafirlere teşekkür eden Koçak, "Vakit iyilik vaktidir, bu ramazan ve her ramazan iyilik zamanıdır. Bizler, ramazan ayından sonra da aynı yardımlaşma, dayanışma ve hoşgörüyle birlikte olacağız" dedi.

Diyanet İşleri Başkanlığı Dini Yayınlar Genel Müdürü Yüksel Salman ise Türkler'in, birlikte yaşamanın, sevginin ve saygının en kadim örneklerini yaşayarak dünyaya tanıtmış bir millet olduğunu söyledi.

İftara katılan yabancıların arasında yer alan ve 2012'de Müslüman olduklarını belirten Hollandalı kız kardeşler, Tessa Breedveld (22) ve Kim Breedveld (24), huzuru İslam'da bulduklarını anlattı. Hollanda'da yaşadıklarını ve yaz tatili için Marmaris'te bulunduklarını belirten Kim Breedveld, "Ülkemizdeki Müslüman arkadaşlarımızdan etkilenip, Kur'an-ı Kerim okumaya karar verdik, kısa bir süre sonra da İslam'ı seçtik. Üç yıldır daha mutlu ve huzurluyuz. Burada da yemeğimizi paylaşmaktan mutluyuz" ifadelerini kullandı.

Haber Ara