Dolar

32,3397

Euro

35,1055

Altın

2.241,32

Bist

8.867,08

İsrailli ünlü yazar: Kürdistan’da İsrail bayrağı dalgalanacak

Sağ görüşlü Likud Partisi’nin önde gelen isimlerinden olan ArielPolstein, Kürtlerin, Siyonist devletin kendilerine verdiği desteği asla unutmayacağını, bağımsız bir Kürt devleti İsrail bayrağını dalgalandırdığında iki ülkenin kelimenin tam anlamıyla müttefik olacağını açıkladı.

7 Yıl Önce Güncellendi

2017-08-21 17:53:24

İsrailli ünlü yazar: Kürdistan’da İsrail bayrağı dalgalanacak

TIMETURK | ÇEVİRİ

Sağ görüşlü Likud Partisi'nin önde gelen isimlerinden olan ArielPolstein, Kürtlerin, Siyonist devletin kendilerine verdiği desteği asla unutmayacağını, bağımsız bir Kürt devleti İsrail bayrağını dalgalandırdığında iki ülkenin kelimenin tam anlamıyla müttefik olacağını açıkladı.

Avukat ve yazar olan Polstein, Başbakan Netanyahu'ya yakın bir gazete olan IsraelHayom'da düzenli olarak makale yayınlıyor. Al Jazeera'nın haberine göre, Polstein Kürtler ve İsrail arasındaki tarihsel dostluğu belgeleme ve yayma çağrısında bulundu.

Polstein, İsrail ve gelecekte kurulacak olan bir Kürt devletinin arasındaki ilişkinin hayati öneme sahip olacağına dikkat çekerken, İsrail'in onlarca yıldır Kürtlere yardım ettiğini, bağımsız bir Kürt devletine ihtiyaç olduğunu belirtti.

‘‘İsrail'in Yüzü'' hareketinin kurucusu olan Polstein, Kürt ulusal hareketinin, Yahudi kültürünün ana değerlerinden biri olduğunu iddia ediyor. Karşılıklı sevgi ve saygının bu açıdan normal olduğunu söylüyor.

İsrail'in eski Eğitim Bakanı GideonSaarda, Tel Aviv'deki yetkililere bir Kürt devleti kurulmasının desteklenmesine yönelik çağrıda bulunmıştu. Kürtlerin 30-50 milyon arası nüfusa sahip olduğuna dikkat çeken Saar, bir devlet kurmaları durumunda uzun vadede stratejik müttefik olacaklarını söylemişti.

Kaynak: Middle East Monitor

Haber Ara