Dolar

32,2617

Euro

34,7078

Altın

2.401,07

Bist

10.336,50

İskoçya'da '15 Temmuz' gösterisi

İskoçya'daki 'Türkiye'nin Sesi Lobi Grubu', FETÖ 15 Temmuz darbe girişiminin 100'üncü günü dolayısıyla Glasgow kentinde gösteri düzenledi.

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-10-25 10:52:30

İskoçya'da '15 Temmuz' gösterisi

İskoçya'daki "Türkiye'nin Sesi Lobi Grubu", darbe girişiminin 100'üncü günü dolayısıyla Glasgow kentinde gösteri düzenledi.

Ajansların haberine göre; İskoçya'nın en büyük şehri olan Glasgow'daki George Meydanı'nda düzenlenen gösteriye, çok sayıda Türk vatandaşı katıldı.

Türkiye-İskoçya Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Sıtkı Nalcı, mitingin darbe girişiminin 100'üncü gününde şehitleri anmak için yapıldığını belirterek, "Türkiye maalesef yıllardır yurt dışında odaklanmış bir lobi grubundan mahrum kalmıştır." dedi.

Türkiye'nin uluslararası çıkarlarını savunan ve negatif propogandalara anında cevap verebilecek bağımsız ve bütün siyasi görüş ve partileri bir araya getiren bir lobi grubunun oluşmasının önemine dikkati çeken Nalcı, bunun Türkiye'nin dünyadaki yerini güçlendireceğini kaydetti.

Nalcı, "Son yıllarda Türkiye'nin ekonomik ve sosyal alanlarda ilerlemesine ve dünyayı pozitif olarak etkileyecek yeni görüşlerin gelişmesine rağmen Türkiye, dünyadaki ve bilhassa Avrupa'daki hak ettiği imajı alamamıştır. Avrupa'da birçoklarımız bunu üzüntüyle seyrediyor." diye konuştu.

Haber Ara