Dolar

32,5871

Euro

34,8408

Altın

2.508,21

Bist

9.693,46

İran çocukları cepheye sürüyor

İran ordusu, İranlı çocukları Suriye’ye savaşmaya gitmeye ve orada ‘şehit’ olmaya teşvik eden bir propaganda kampanyası başlattı.

9 Yıl Önce Güncellendi

2016-05-01 15:04:46

İran çocukları cepheye sürüyor

TİMETURK I HABER MERKEZİ
Melahat KEMAL

İran ordusu, İran çocuklarını Suriye'de savaşmaya ve orada ‘şehit' olmaya teşvik etmek için başlattığı propaganda için şarkılı bir video hazırladı.

İran devlet televizyonunda gösterilen videoda, ellerinde silah bulunan çocukların “kutsal türbeleri savunan şehitler” başlıklı bir şarkı seslendiriyor. Çocuklar şarkıda sadece Irak ve Suriye'yi özgürleştirmek için değil ‘Kudüs'e ulaşmak' için canlarını feda etmeye hazır olduğunu söylüyor.

İran Devrim Muhafızları'na bağlı Besic Kuvvetleri'ne ait Besic Müzikevi tarafından hazırlanan videoda çocuk savaşçılar kullanılarak, Suriye'de Baas rejimi lideri Esed'e destek sağlanmaya çalışılıyor.

İranlı çocuk savaşçılar şarkıda “Haydi, kutsal türbeleri korumak için ayaklanalım. İmam Hüseyin'in ordusuna katıldım. İmam Ali'den aldım kutsal türbeyi koruma emrini. Liderimin (Hamaney) emri ile ölmeye hazırım. Amacımız sadece Suriye ve Irak'ı özgürleştirmek değil. Yolum (Suriye'deki)kutsal türbe, amacım Kudüs'e ulaşmak” diyor.

Video ile çocukları savaşa çekmek isteyen İran rejimi bu hareketi ile 1980-1988 yılları arasındaki İran-Irak savaşında çocuk savaşçıların kullanılmasını hatırlara getirdi.

İran rejimi, kendisine sığınan Afgan mültecileri Suriye'de zorla cepheye göndermesi ile de uluslararası kamuoyundan ciddi eleştiriler almıştı.

Haber Ara