Dolar

32,4781

Euro

34,7528

Altın

2.439,37

Bist

9.915,62

Hollanda FETÖ için harekete geçmeyeceğini açıkladı

Hollanda Dışişleri Bakanı Koenders: Gülen organizasyonu listesi, bakanlığın harekete geçmesini gerektirmiyor

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-08-31 17:02:28

Hollanda FETÖ için harekete geçmeyeceğini açıkladı

Koenders, yaptığı açıklamada, yapılanmaya ilişkin listede yer  alanların geçen haftalarda sosyal medya ve Hollanda basınında tartışıldığını  kaydetti. Çok sayıda velinin çocuklarını belirli okullardan aldığını söylediğini  kaydeden Koenders, haberde Hollanda basının da referans gösterildiğini anımsattı.

Dışişleri Bakanı, "Gülen organizasyonu listesi, bakanlığın harekete  geçmesini gerektirmiyor." dedi.

Hollanda'da yaşayan Gülen taraftarlarına yönelik tehdit ve şiddete  karşı olduğunu kaydeden Koenders, "Gülen taraftarları ya da herhangi başka  birinin damgalanması veya korkutulması kabul edilemez. Bu mesaj, güçlü ve net bir  şekilde birçok kez iletildi." diye konuştu.

AA'nın dün yayımladığı FETÖ'nün Hollanda yapılanmasına ilişkin haber  ülkede tartışma konusu olmuştu. NOS TV, haberde geçenlerin uzun zamandır  bilindiğini kaydetmişti.

İşçi Partisi (Labour) Milletvekili Marit Maij, haberi Türkiye'nin  müdahalesi olarak nitelendirirken, Demokratlar Birliği (D66) Milletvekili Sjoerd  Sjoerdsma ise haberi kabul edilmez bulduğunu söylemişti.

AA'nın haberinde, FETÖ ile bağlantılı okullar, dernekler, vakıflar ve  siyasetçiler ile bunların yaptıklarına yer verilmişti.

Haber Ara