Dolar

32,4375

Euro

34,7411

Altın

2.439,70

Bist

9.915,62

Genelkurmay'dan Dunford ziyareti açıklaması

Genelkurmay Başkanlığı, ABD Genelkurmay Başkanı Dunford ile yapılan toplantıya dair yazılı bir açıklama yayımladı.

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-11-06 21:32:17

Genelkurmay'dan Dunford ziyareti açıklaması

TİMETURK I HABER MERKEZİ

Melahat KEMAL

ABD Genelkurmay Başkanı Joseph Dunford, PKK'nın Rakka operasyonunu başlattığını açıkladığı bugün Ankara'ya sürpriz bir ziyaret gerçekleştirdi.

Dunford ziyareti kapsamında Türkiye Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar ile yaklaşık 4 buçuk saat süren bir toplantı gerçekleştirdi.

Türkiye Genelkurmay Başkanlığı toplantının ardından yazılı bir açıklama yayımladı.

SURİYE VE IRAK'TA "İŞBİRLİĞİ" VURGUSU

Genelkurmay Başkanlığı tarafından yapılan açıklamada iki ülke arasında Suriye ve Irak başta olmak üzere yapılan işbirliği vurgusu dikkat çekti.

Açıklamada " bölgesel güvenlik konuları ile Irak ve Suriye'de meydana gelen son gelişmeler ele alınmıştır. Suriye ve Irak'ın toprak bütünlüğünün korunmasının ve terörizmle mücadelenin müştereken yürütülmesinin öneminin altı bir kez daha çizilmiştir" dendi.

PYD/PKK KONUSUNDA BİLGİ ALIŞVERİŞİ

Yapılan açıklamada Türkiye'nin PYD/PKK'nın Suriye'den çıkarılması üzerinde durduğu anlaşılırken tarafların Irak ve Suriye konularında bilgi alışverişinde bulunulduğu bildirildi.

Açıklamada " Münbiç'ten PYD/YPG terör örgütünün çıkarılması ile Rakka'daki son durum, Musul Harekâtı, PYD/YPG terör örgütünün Suriye ve Irak'taki faaliyetleri ve bölgedeki mezhepsel çatışma riski konularında karşılıklı bilgi ve görüş alışverişinde bulunulmuştur" dendi.

FETÖ'NÜN ABD'DEKİ FAALİYETLERİNDEN RAHATSIZLIK

Genelkurmay'ın yazılı açıklamasında taraflar arasında FETÖ meselesinin ele alındığı ve ABD'li yetkiliye Türkiye'nin konu hakkındaki rahatsızlığının dile getirildiği ifade edildi:

" FETÖ terör örgütünün ABD'de devam eden faaliyetleri hakkındaki rahatsızlığımız tekrar dile getirilmiştir".

Haber Ara