Dolar

32,4375

Euro

34,7411

Altın

2.439,70

Bist

9.915,62

Fransa: Kırım'da işgal değil, barış var

Rusya'ya bağlı Kırım Cumhuriyeti'ni ziyaret eden Fransız parlamenter heyeti, yarımadada Rusya işgali olmadığını, halkın özgürce ve barış içinde yaşadığını belirtti.

10 Yıl Önce Güncellendi

2015-07-31 10:04:36

Fransa: Kırım'da işgal değil, barış var

Halkın nasıl yaşadığını kendi gözleriyle görebilmek için Kırım'a giden Fransız parlamenterler, yarımadada geçirdikleri iki günün neticesinde 'Kırımlıların Rusya'ya tekrar katılmak için her türlü hakkının bulunduğu' sonucuna vardı.

Heyetteki parlamenterlerden biri, Sputnik'e yaptığı açıklamada, "İki gündür gördük ki, Kırım'da işgal filan yok. Halk özgür ve barış içinde yaşıyor" diye konuştu.

Heyete başkanlık eden Fransa'nın eski ulaştırma bakanı Thierry Mariani ise "Avrupalıların Kırım konusundaki düşüncelerini değiştirmek vakit alacak ancak Kırım'da gerçekte neler olduğunu herkese anlatacağız" dedi.  Fransız yetkili, bu konu nedeniyle Rusya'ya karşı uygulanan yaptırımların Fransız ekonomisini etkilemesi nedeniyle, 'insanların gözlerinin açılmaya başladığını' da sözlerine ekledi.

Batı basınının Kırım hakkında tek taraflı haberler vermesi nedeniyle, yarımadadaki durumu bizzat gözlemlemek için ziyaret karar aldıklarını açıklayan Mariani, "Kırım ziyaretimiz, Rus dostlarımıza verdiğimiz bir dayanışma mesajı" demişti.

Heyette bulunan Fransız Milletvekili Jacques Myard ise Fransa ve Rusya arasında ortak bir kültür olduğunu vurgulayarak, iki ülke arasındaki sorunların hızlıca çözülmesi gerektiğini söyledi.

Kırım'da Mart 2014'te yapılan referandumda yarımada sakinlerinin yüzde 96'lık bir bölümü Rusya'yla birleşmeye 'evet' demesine rağmen, yarımadanın Rusya'ya katılması, birçok Batılı siyasetçi tarafından 'ilhak' olarak tanımlanmıştı.

Haber Ara