Dolar

32,4375

Euro

34,7411

Altın

2.439,70

Bist

9.915,62

Fransa'da milletvekili adayına saldırı

Milletvekili genel seçiminin bu pazar yapılacak ikinci turunda yarışacak Cumhuriyetçiler Partisinin adayı Kosciusko-Morizet, seçim kampanyası sırasında saldırıya uğrayarak hastaneye kaldırıldı

7 Yıl Önce Güncellendi

2017-06-15 17:11:26

Fransa'da milletvekili adayına saldırı
Fransa'da, milletvekili genel seçimi ikinci turunda yarışacak olan merkez sağdaki Cumhuriyetçiler Partisinin (LR) milletvekili adayı Nathalie Kosciusko-Morizet'in, başkent Paris'te saldırıya uğradığı ve hastaneye kaldırıldığı bildirildi.

Fransız basınında yer alan haberlerde, Kosciusko-Morizet'in, bu pazar günü yapılacak seçimin ikinci turu dolayısıyla yürüttüğü kampanya sırasında Paris'in 5. bölgesindeki bir pazar yerinde 50 yaşlarında bir kişinin saldırısına uğradığı belirtildi. Saldırganın Kosciusko-Morizet'in elindeki broşürleri zorla alarak yüzüne fırlattığı ve hakaret ettiği kaydedildi.

Kosciusko-Morizet'in saldırıda yere düştüğü ve birkaç dakika baygın kaldığı aktarılan haberlerde, ambulansla hastaneye kaldırıldığı ifade edildi.

Haberlerdede, saldırganın metro durağına doğru kaçtığını ve kaçarken "(Anne) Hidalgo Paris Belediye Başkanı ise sizin suçunuz." dediği bildirildi.

Kosciusko-Morizet, milletvekili genel seçiminin ikinci turunda Paris'te Cumhuriyet Yürüyüşü Hareketinin adayı Gilles Le Gendre'e karşı yarışacak.

Saldırı sonrası bir açıklama yapan Gendre, olayı esefle kınadığını belirterek, seçim kampanyasını askıya aldığını duyurdu.

Fransa'da çok sayıda siyasetçi sosyal medya hesaplarında bu saldırıyı kınayan mesajlar paylaşırken, Paris Savcılığı tarafından olayla ilgili soruşturma açıldığı belirtildi.

Başbakan Edouard Philipe, "Arkadaşım Nathalie Kosciusko-Morizet'e şifalar diliyorum. Katlanılmaz bir şiddete sahip bu saldırıyı kınıyorum." dedi.

Paris Belediye Başkanı Anne Hidalgo da bu saldırıyı kınayarak, "Bu alçakça ve affedilmez bir saldırıdır." sözlerini kullandı.

François Fillon'un başbakanlığı döneminde Çevre Bakanı olarak görev yapan Kosciusko-Morizet, bu görevi Kasım 2010 ve Şubat 2012 yılları arasında yürüttü. Kosciusko-Morizet aynı zamanda sağın cumhurbaşkanı adayı olabilmek için ön seçime katılmış fakat elenmişti.

Haber Ara