Dolar

32,4478

Euro

34,7388

Altın

2.438,75

Bist

9.915,62

Filipinler'de çatışma

Filipinler'de çatışma

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-08-29 19:37:43

Filipinler'de çatışma
Filipinler'de askeri birlikler ile Ebu Seyyaf örgütü militanları arasında çıkan çatışmada, 15 asker ve 2 militanın öldüğü bildirildi.

Ülkedeki askeri yetkililer yaptıkları açıklamada, Filipinler'in güneyindeki Sulu eyaletine bağlı Patikul kasabasının dağlık bölgesinde çıkan ve en az 2 militan ile 15 askerin hayatını kaybetmesine neden olan çatışmada, 5 askerin de yaralandığını belirtti.

Yetkililer, örgütün rehinelerini çoğunlukla Sulu'da alıkoyduğuna dikkati çekerek, çatışmanın yaklaşık iki saat sürdüğünü kaydetti.

Filipinler Devlet Başkanı Duterte, perşembe günü 18 yaşındaki bir rehineye ait kesik başın Sulu'da bulunmasının ardından örgütün bitirilmesi talimatını vererek, "Uyuşturucu satıcılarını yok edin. Ebu Seyyaf'ı yok edin. O kadar." ifadesini kullanmıştı.

Devlet Başkanı Duterte'nin, orduya Ebu Seyyaf'ı bitirme emri vermesinden sonra askerlerle militanlar arasında çıkan ilk çatışmada cuma günü 11 Ebu Seyyaf militanı öldürülmüştü.

Malezya ve Filipinler arasındaki adalarda 1991'den beri faaliyet gösteren terör örgütü Ebu Seyyaf, şiddet ve rehin alma eylemleriyle biliniyor. Örgüt, Mindanao ve Sulu'da bağımsız devlet kurmak amacıyla Filipinler'in güneyinde şiddete başvuruyor.

Haber Ara