Dolar

32,4375

Euro

34,7411

Altın

2.439,70

Bist

9.915,62

Erdoğan:İstanbul'a çok yanlışlar yaptık

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İstanbul'daki betonlaşmaya dikkat çekerken,' Bu ucube inşaatlarla maalesef İstanbulumuzun o güzelliğine bizler yanlışlık yaptık' dedi.

9 Yıl Önce Güncellendi

2016-07-01 18:06:04

Erdoğan:İstanbul'a çok yanlışlar yaptık

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul'da Gümüşdağ Camii'nin açılış töreninde konuştu.

Osmangazi Köprüsünün açılışını yaptıklarını hatırlatan ve belediye başkanlığı döneminde İstanbul için yaptıklarından söz eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, "İstanbul için hep birlikte elimizden geleni yapacağız. Ama İstanbul'a çok yanlışlar yaptık. Onu da söyleyeyim" dedi.

"Ucube inşaatlar yaptık" diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bu ucube inşaatlarla maalesef İstanbulumuzun o güzelliğine bizler yanlışlık yaptık. İşte şimdi birçok yerlerde diyoruz ki, 'kentsel dönüşüm yapalım'. Diyorlar ki, 'yok'. Yahu yapmayın, etmeyin. Gelin bunu yapalım. Yahu diyor, 'benim burda 6 kat binam var'. 'benim 6 çocuğum var'. Yahu ben fazla çocuğun olmasın demiyorum. Ama bak öbür tarafta da bir kat olan var. Şuraları şöyle bir düzene sokalım. İmar planlamalarıyla bir kentsel dönüşüm yapalım. Allah göstermesin bir yangın olduğu zaman, itfaiye aracı giremiyor. Böyle yanlışlar var. Allah göstermesin, bir deprem olsa, o depreme dayanıklı olmayan binalar var. Bunları şimdiden yıkalım ki, depreme dayanıklı binalar olsun. Ama ne yazık ki bu konuda bir dirençle karşı karşıyayız. Gelin bize yardımcı olun, bu kentsel dönüşümleri yapalım. Ben Cumhurbaşkanınız olarak bunu söylüyorum. Dost acı söyler. Ama gerçeği söyler. İstiyorum ki, canımız yanmadan bunları böyle yapalım. Bu adımları atalım. İstanbulumuzun güzelliğine gölge düşürmeyelim" diye konuştu.

Haber Ara