Dolar

32,3393

Euro

35,0979

Altın

2.237,45

Bist

8.794,80

AK Parti doğuda o isimlerle sandığa gidecek

Kulislerde, AK Parti'nin Doğu ve Güneydoğu illerinde, akil insanlar heyetinde yer alan isimlerle sandığa gideceği belirtiliyor.

10 Yıl Önce Güncellendi

2015-04-06 17:45:46

AK Parti doğuda o isimlerle sandığa gidecek

Sabah'ta yer alan habere göre, Aday listesinin YSK'ya teslim edileceği 7 Nisan'a bir gün kala AK Parti'de liste heyecanı yaşanıyor. Hafta sonunu AK Parti Genel Merkezi'nde geçiren Başbakan Ahmet Davutoğlu, bugün de listeler üzerinde mesai yapacak.

Bu nedenle Bakanlar Kurulu toplantısı da çarşamba gününe ertelendi. Doğu ve Güneydoğu'da daha fazla oy almak isteyen AK Parti, listenin ilk sıralarına Çüzüm Süreci'nde kurulan Akil İnsanlar Heyeti'nden bazı isimleri koyacak.

Kulislerde Abdurrahman Kurt'un Diyarbakır, Mehmet Emin Ekmen'in Batman'dan ilk sıralardan aday gösterileceği konuşuluyor. Hüseyin Yayman'ın ise Hatay'dan liste başı olması bekleniyor. Mücahit Arslan, Salim Ensarioğlu gibi etkili isimlerin listede yer almasına kesin gözüyle bakılıyor.

Öte yandan 3 döneme takılmayan bazı bakanların seçime girmeyen isimlerin seçim bölgesine kaydırılacağı belirtiliyor. Buna göre, Faruk Çelik'in yerine Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş'un Şanlıurfa'dan, Binali Yıldırım yerine Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu'nun İzmir'den, Hüseyin Çelik'in yerine Genel Başkan Yardımcısı Abdülhamit Gül'ün Gaziantep'ten, Ömer Çelik'in yerine eski Ulaştırma Bakanı Lütfi Elvan'ın Adana'dan listelere konulacağı ifade ediliyor.

Haber Ara