Dolar

32,3241

Euro

35,1014

Altın

2.300,58

Bist

9.079,97

Dünya bilardo şampiyonu Semih Saygıner:

Dünya bilardo şampiyonu Semih Saygıner:

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-12-09 15:05:25

Dünya bilardo şampiyonu Semih Saygıner:
Dünya şampiyonu bilardocu Semih Saygıner, daima yaptığı işte iyi olmaya çalıştığını, bunun sonucunda da kahvede başladığı bilardoda bu seviyeye ulaştığını söyledi.

Semih Saygıner, Ankara Marka Festivali'nde yaptığı "3 Bant Marka Vuruşu" adlı sunumda, 16 yaşında tanıştığı bilardonun o zamanlar kahvede oynandığını hatırlatarak, "Önce kahvedeki ustaları yenmeye başladım, ustalar işe güce gitmez oldu. Ben ise zaten işteymişim ama haberim yokmuş" esprisini yaptı.

İstanbul'da ilk katıldığı turnuvayı kazandığını, şampiyonluğunun yaşadığı Adapazarı'nda çıkan gazetelerde yer aldığını belirten Semih, "Kahvede çalışmaya devam ediyordum. Bora Karatay ile Türkiye Şampiyonası'nda karşılaştım ve 2'nci oldum. Artık davetler geliyordu meşhur olmaya başlamıştım" diye konuştu.

Bilardo Eğitim Merkezi'nin kurulduktan sonra düzenlediği ilk resmi Türkiye Şampiyonası'nda finalde Bora Karatay'ı yenmeyi başardığını dile getiren Semih, "Almanya'dan gelen arkadaşım 3 bant oynamam gerektiğini, ancak öyle para kazanabileceğimi söyledi. 1991'de 3 bantta ana tabloya kalmaya başladım" dedi.

Dünya Kupası'na ilk kez 1992'de katıldığını ve ilk turda dünya şampiyonunu yendiğini anımsatan Semih, şunları söyledi:

"Maç kasetini alıp getirdim ve oyun Türkiye'de yayınlandı. Televizyon programlarına katılmaya başladım. Dönemin Spor Bakanı Şükrü Erdem'in dikkatini çekince de federasyon kuruldu. Marka olma süreci de böyle başladı. Daima yaptığım işte iyi olmak için çalıştım ve kahveden bugün buralara geldim."

Haber Ara