Dolar

32,4375

Euro

34,7411

Altın

2.439,70

Bist

9.915,62

Destici'den Kılıçdaroğlu'na ziyaret

Destici'den Kılıçdaroğlu'na ziyaret

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-07-28 14:06:11

Destici'den Kılıçdaroğlu'na ziyaret
Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, "Anamuhalefet partimiz ve onun değerli Genel Başkanı ve kadroları da burada gerçekten çok dik ve doğru bir duruş sergilediler. Bu anlamda kendilerine hem bir teşekkür etmek hem de görüş alışverişinde bulunmak istedik." dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, BBP Genel Başkanı Destici ve parti yöneticileri ile görüştü.

Destici'nin CHP Genel Merkezi'ne yaptığı ziyarette, CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan ve Genel Sekreter Kamil Okyay Sındır da hazır bulundu.

Basına kapalı gerçekleşen görüşme sonrası basın mensuplarına açıklama yapan Destici, Fetullahçı Terör Örgütünün (FETÖ) darbe girişimi sonrası siyasi partilerin dik ve doğru bir duruş sergilediğini belirtti.

Destici, "Anamuhalefet partimiz ve onun değerli Genel Başkanı ve kadroları da burada gerçekten çok dik ve doğru bir duruş sergilediler. Biz hem bu anlamda camiamız, ülkemiz, milletimiz, demokrasi ve siyasi partilerimiz adına kendilerine hem bir teşekkür etmek hem de görüş alışverişinde bulunmak istedik ve gerçekten de çok faydalı bir görüşme yaptık." diye konuştu.

Darbeye karşı birlikteliğin siyaset ayağının devam etmesinin, ülke ve milletin geleceği acısından önemli olduğunu ifade eden Mustafa Destici, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Meclis'teki üç partinin genel başkanlarının görüşmesi sonrası yeni anayasa konusunda yapılan vurguların kendilerini ümitlendirdiğini kaydetti.

Ülkenin bir an önce yeni sivil bir anayasa kavuşmasını ve tüm kesimlerin yargıya güveninin yeniden tesis edilmesi gerektiğini belirten Destici, devletin hiçbir biriminde paralel yapılanmalara müsaade edilmemesi için önlemlerin alınmasını istedi.

Burada yargı ayağının önemine işaret eden Destici, "İlk düzenlemenin yargıdan başlayacağı konusunda bilgi aldık. Buradaki görüşmede de konu gündeme geldi." dedi.

- İdamla ilgili tartışmalar

İdam cezasının getirilmesine ilişkin ülke genelinde başlattıkları imza kampanyasının hafta başında sona ereceğini anlatan Destici, imzaları meclis, iktidar ve muhalefet yetkilileriyle paylaşacaklarını bildirdi.

Darbecilere, en ağır cezaların verilmesini desteklediklerini kaydeden Destici, ancak "Kurunun yanında yaşın da yanmaması" gerektiğini vurguladı.

Mustafa Destici, "İnşallah ülkemiz, bu badireyi atlattı. Artçılarının da üzerinden gelecektir ve inşallah bir daha böyle acı günlerin yaşanmaması için de Meclis içindeki ve dışındaki partilerimiz, toplumun tüm kesimleriyle atacağımız adımlarla tüm tedbirleri alacağımıza inanıyorum." ifadelerini kullandı.

Haber Ara