Dolar

32,4375

Euro

34,7411

Altın

2.439,70

Bist

9.915,62

Demirtaş'tan 'kendi parlamentomuzu kurarız' çıkışı

Partisinin grup toplantısında konuşan Demirtaş, dokunulmazlık konusunu bir kez daha gündemine aldı ve Davutoğlu'na cevap verdi.

9 Yıl Önce Güncellendi

2016-05-03 17:25:41

Demirtaş'tan 'kendi parlamentomuzu kurarız' çıkışı

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, bugün gerçekleştirdiği grup toplantısında "dokunulmazlıklarla" ilgili açıklama yaptı.

Demirtaş, Meclis'ten atıldıkları taktirde "kendi parlamentolarını kuracaklarını" ima etti.

İşte o açıklama:

Siz buraya seçimle, biz de KPSS sınavıyla gelmedik. Biz de insanların alın teriyle, çalışa çalışai bin bir zorlukla, hem de sizin gibi devlet bütçesinden harcayarak değil, çaldığınız çırptığınız paralarla yaptığınız seçim harcamaları ile değil. Şu insanların kuruş kuruş ceplerinden, yaptığı katkılarla, çalışarak buraya geldik. İnsanların ana sütü gibi helal oylarıyla buraya geldik. Eşitiz sizinle. Eşitiz. Bize öyle yukarıdan parmak sallayıp, HDP burdana geçemez, öbürü buradan giremez diyemezsiniz.

Ya sen kendini ne sanıyorsun!? Hele bi aynaya bak Allah, billah aşkına ya! Sen nasıl böyle bizi tehdit edebilirsin. Sen de irade kalmamış, Saray'daki seni eze eze iyice yerin dibine sokmuş. Meclis'e gelmeye yüzün yok. Üstüne üstlük bizi Meclis'e sokmamakla tehdit edebiliyorsun.

Bakın iki şey yapacağız. Değerli arkadaşlarım.

Bir, parlamento halkın iradesidir. Burayı savunacağız. Darbeye karşı halkın iradesini savunacağız. Ama arkadaşlarımız tutuklanır, milletvekilliklerinin düşürülmesine kadar gidilirse, hiçbir seçenek bizim açımızdan tartışılmaz olmayacaktır. Parlamentoyu partiler değil, halk kurar. Halk isterse birden fazla parlamento da kurar.



DAVUTOĞLU NE DEMİŞTİ?

Başbakan Davutoğlu, Muş'ta vatandaşlara seslendiği mitingi sırasında Perşembe günü anayasa Komisyonu'nda çıkan kavgaya değinmişti. Kavgayı HDP'li vekillerin toplantı salonuna aldığı "kiralık eşkıyaların" başlattığını ve körüklediğini savunan Davutoğlu, "O kiralık provakatörler için yargı süreci başlayacak. Meclis'in kapısının önünden geçemeyecekler" demişti.



Haber Ara