Dolar

32,3595

Euro

35,0062

Altın

2.323,05

Bist

9.079,97

Coca-Cola İçecek'ten ilk çeyrekte 1,3 milyar liralık net satış geli

Coca-Cola İçecek'ten ilk çeyrekte 1,3 milyar liralık net satış geliri

9 Yıl Önce Güncellendi

2016-05-04 12:39:44

Coca-Cola İçecek'ten ilk çeyrekte 1,3 milyar liralık net satış geli
Coca-Cola İçecek (CCİ), 2016 yılının ilk çeyreğinde 1,3 milyar liralık net satış geliri, 29 milyon liralık da net kar elde etti.

Anadolu Grubunun ana hissedarı olduğu Türkiye, Orta Doğu, Orta Asya ve Pakistan'da 25 fabrika ve 10 bini aşkın çalışanıyla faaliyet gösteren Coca Cola İçecek, 2016 yılı ilk çeyrek finansal sonuçlarını açıkladı.

Buna göre CCİ'nin net satış gelirleri Türkiye operasyonlarının etkisi ile yüzde 8 artarak 1,3 milyar liraya ulaşırken, net karı da geçen yılın ilk çeyreğindeki 91 milyon liralık zarara karşın 29 milyon lira olarak gerçekleşti.

Açıklamada görüşlerine yer verilen CCİ Üst Yöneticisi (CEO) Burak Başarır, sezonsal olarak en küçük dönemleri olan birinci çeyrekte coğrafyalarındaki makro ekonomik ve jeopolitik zorluklara rağmen hacim ve net gelir büyümesi sağlandığı için memnun olduğunu bildirdi.

Türkiye operasyonlarında satılan paket sayısının 2016'nın ilk üç ayında yüzde 10 artış ile hacimden daha hızlı büyüdüğü bilgisini veren Başarır, "Tüketici güveni bu dönemde zayıf kalsa da, başarılı tüketici kampanyaları ve küçük paketlerin toplam paketler içindeki payının artışı ünite kasa başına net gelir büyümesini destekledi." ifadelerini kullandı.

Başarır, Pakistan'da çift haneli hacim büyümesi elde ettiklerini; kar marjını da rekabet baskısına rağmen başarılı promosyonlar ve rasyonel iskonto oranları sayesinde artırdıklarının altını çizdi.

Yılın geri kalanında en büyük pazarları olan Türkiye'de ve Pakistan'da pozitif ivmenin devam etmesini, Orta Asya'da da makro ekonomik göstergelerin beklenenden iyi gerçekleşmesini beklediklerine işaret eden Başarır, şunları kaydetti:

"Tüm bunlara paralel olumlu sonuçlar açıklamayı hedefliyoruz. Hacim ve gelir büyümemizi destekleyecek ticari uygulamaları iyileştirmeye ve maliyet ile faaliyet giderlerimizi düşürecek verimlilik çalışmalarına imza atmaya devam edeceğiz. Önemli kapasite yatırımlarını tamamladığımız için görece düşük yatırım harcamaları ile 2016'da önemli miktarda serbest nakit artışı sağlamayı hedefliyoruz. Her zaman olduğu gibi hissedarlarımız için sürdürülebilir ve pozitif ivmeli büyüme sağlamak için kararlılığımız devam ediyor."

VİDEO HABER

İsrail'in Gazze'de bir vahşeti daha görüntülendi!

Haber Ara