Dolar

32,4711

Euro

34,7516

Altın

2.442,25

Bist

9.915,62

CHP'li kadinlar yeni baskanlarini sececek

CHP'li kadinlar yeni baskanlarini sececek

9 Yıl Önce Güncellendi

2016-02-10 14:32:36

CHP'li kadinlar yeni baskanlarini sececek
Kuruluşundan bugüne 11 kez büyük kurultay gerçekleştiren CHP Kadın Kolları Genel Başkanlığı, 12. Olağan Kurultayı'nı cumartesi günü Ankara'da yapacak.

AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, il ve ilçe kongrelerini tamamlayan Kadın Kolları Genel Başkanlığı, büyük kurultayını hafta sonu toplanacak.

Yenimahalle'deki Nazım Hikmet Kültür Merkezi'nde cumartesi günü saat 10.00'da başlayacak kurultayda, kadın kollarının 578 kayıtlı delegesi yeni başkanını seçecek.

CHP'de Kadın Kolları Genel Başkanlığı için şu ana kadar 3 kişi aday adaylığını açıkladı.

Aday adaylığını ilk açıklayan kişi Ankara Milletvekili Şenal Sarıhan oldu.

"Bir kadın, bir öğretmen, bir insan hakları savunucusu, bir hukukçu olarak ve sürdürücüsü olduğum tarihsel birikimi, aktivist ve bir politikacı kimliğim ile daha kalıcı, daha güçlü yapmak için CHP Kadın Kolları Genel Başkanlığına adayım" diyen Sarıhan, seçilmesi durumunda toplumsal alanın bütününü parti politikaları doğrultusunda eyleme geçireceğini bildirdi.

- Eski başkan da aday-

Eski CHP Kadın Kolları başkanlarından Deniz Pınar Atılgan da kurultayda aday adayı olduğunu açıklayan isimler arasında yer aldı.

Kadın kollarının daha inançlı, daha diri, daha güçlü, daha heyecanlı bir yapıya kavuşmasının şart olduğunu belirten Atılgan, adaylığı ile ilgili şu değerlendirmelerde bulundu:

"Örgütlü toplum temelinde 'önce insan, önce emek' diyerek bu süreci yaratmalıyız. Buna gönülden inanıyorum. Kadın kollarımızla, hiçbir beklentisi olmayan delegelerimizle devam etmek noktasında kararlıyım. CHP'yi kadınlarımızla iktidara taşımak, halkın iktidarını kurmak için adayım. Kendimi partili yoldaşlarıma emanet ediyorum."

- Dokuzcan aday değil-

CHP'de mevcut Kadın Kolları'nda MYK üyesi Fatma Köse aday adaylığını açıklayan bir diğer isim oldu.

Yine eski kadın kolları başkanlarından Zühal Samlı'nın da kurultayda aday olabileceği belirtiliyor. Samlı'nın delegelerin talebi doğrultusunda haraket edeceği konuşuluyor.

Bir süre önce kadın kolları başkanlığından istifa eden Hilal Dokuzcan ise aday olmayacağını bildirmişti.

Haber Ara