Dolar

32,2152

Euro

34,7230

Altın

2.453,26

Bist

10.314,57

Cenevre sonrası Halep'e bomba yağmaya başladı

ABD Dışişleri Bakanı Kerry'nin, Cenevre'de Suriye için çözüm kulislerinin ardından bu sabah Halep'e yine bomba yağmaya başladı.

9 Yıl Önce Güncellendi

2016-05-02 12:11:22

Cenevre sonrası Halep'e bomba yağmaya başladı

Suriye'de Esed rejimine yapılan tüm 'katliamı durdur' çağrılarına rağmen Halep'e yeni saldırılar yapılmaya devam ediyor.

Dünya Bülteni'nin derlediği habere göre; ABD Dışişleri Bakanı John Kerry'nin, Suriye'deki hava saldırılarına son verilmesi için Cenevre'ye gitmesinin ardından bu sabahtan itibaren Halep'e yine bombalar yağmaya başladı.

Suriye'nin ikinci büyük şehri olan Halep'te geçtiğimiz hafta içinde yüzlerce sivil şehrin bombalanması sırasında hayatını kaybetti. Yoğun nüfuslu Bustan el-Kasr bölgesi de dahil olmak üzere birçok bölge vuruldu. 

2011 Mart'ında başlayan olaylar, Esed rejiminin reform taleplerine ağır silahlarla karşılık vermesi sonrası iç savaşa dönüşmüştü. İlk günden bu güne 270 bin kişi Esed ve Rus uçaklarının bombalı salırıları sonrasında hayatını kaybetti.

ABD Dışişleri Bakanı John Kerry ve Suudi Arabistanlı mevkidaşı Adil Cübeyr, bugün İsviçre'nin Cenevre şehrinde Suriye konusunda biraya gelerek görüştü.

Cübeyr, Suriye hükümetini "bütün insani yasaları ihlal" etmekle suçlayarak Beşşar Esed'e istifa çağrısında bulundu. " Onun politik bir süreçle görevi bırakmasını umuyoruz, ya da zorla tarihten silinecektir" dedi.

"RUSYA İLE İŞBİRLİĞİ YAPMAK İSTİYORUZ"

Cenevre'de ilk olarak Ürdün Dışişleri Bakanı Nasser Judeh ile görüşen Kerry, "Önümüzdeki saatler çok kritik. Rusya ile işbirliği yapmak istiyoruz" dedi.

Kentte birçok bölgeye uzun süredir ve su ve elektrik verilemiyor.

ABD: RUSYA, ŞAM'A BASKI YAPMALI

Washington, Şam yönetimini, Halep ve çevresinde "orantısız" hava saldırıları düzenlemekle suçluyor.

ABD Rusya'dan, bu saldırıları durdurması için Şam'a baskı yapması çağrısında bulundu.

Haber Ara