Dolar

32,4375

Euro

34,7411

Altın

2.439,70

Bist

9.915,62

Celal Şengör'e dışkı tepkisi: Afiyet şeker olsun

'Dışkı yedirmek işkence değil' diyen profesör Celal Şengör'e, Diyarbakır Cezaevi'nde işkence gören Gültan Kışanak da cevap verdi.

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-11-23 13:15:44

Celal Şengör'e dışkı tepkisi: Afiyet şeker olsun

Profesör Celal Şengör, hafta sonu verdiği bir röportajda, 12 Eylül döneminde özellikle Diyarbakır Cezaevi'nde kalan mahkumlara dışkı yedirilmesi ile ilgili bir soruya, "Dışkı yedirmek işkence değil. Ben bal gibi de yerim" cevabını vermişti. Şengör'e, çok sayıda isimle birlikte, Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Gültan Kışanak da tepki gösterdi. 12 Eylül'de girdiği cezaevinde işkence gören Kışanak şunları söyledi;

"AFİYET ŞEKER OLSUN"

"Aklı selim bir insanın söyleyebileceği cümleler değil. Akıl ve ruh sağlığı yerinde mi diye bakmak lazım. Bu kişi bir profesör. Acilen tedbir alınması lazım. Onun eğitimci sıfatı tehlikeye işaret ediyor. Toplumda niye bu kadar sorun sıkıntı var diye düşünüyorum. Ama kendi şahsi görüşüdür. Eğer dışkı yedirmeyi hâlâ savunuyorsa, bunu işkence olarak görmüyorsa bunu savunabilir. O zaman da bize afiyet şeker olsun demek düşer."

v_4246

"B.OK YEMEYİ MAKUL GÖREN İNSANLA KONUŞACAK BİR ŞEY YOK"

Prof Şengör'e gelen diğir tepkiler de şöyle;

Ertuğrul Kürkçü: B.. yemeye ve yedirmeyi makul gören insanla konuşacak hiç bir şey yoktur.

Sırrı Sakık: Bilim adamı değil film adamı. Zaten kendisi diyor ki ‘dışkıyı bal gibi yerim.' Kendisine afiyet olsun.

Sebahat Tuncel: Türkiye'deki, eğitim sistemini bir kez daha gözden geçirmek gerekir. Irkçı, faşizan birisinin profesör jön takıntısı ile toplum içinde gezmesi zarardır.

Hatip Dicle: Bunu gerçekten yorumlamaya ve görüş belirtmeye değer görmüyorum. Ayıplıyorm.

"BEYAZ TÜRKLÜĞÜN KORKUNÇ YÜZÜ.."

Sabah yazarı Haşmet Babaoğlu da Şengör'ün daha çok konuşması gerektiğini söyledi; Hatta arada sırada değil, Şengör'ü sık sık konuşturmalı ki, vesayetçi rejimin zihinsel arkaplanı ve beyaz Türklüğün korkunç yüzü yalansız dolansız ortaya serilsin. Anlatsınlar ki... Koca bir yakın tarih boyunca bu milletin zerre kadar sevilmeden ama tepe tepe "kullanıldığı"ndan kimsenin şüphesi kalmasın.

SÖYLEŞİ İPTAL EDİLDİ

Öte yandan CHP'li Kadıköy Belediyesi de Celal Şengör söyleşisini iptal ettiğini twitter'dan duyurdu.

v_8659

İLGİLİ HABER
Prof. Celal Şengör: Dışkı yedirmek işkence değil

Haber Ara