Dolar

32,3275

Euro

35,0717

Altın

2.307,07

Bist

9.079,97

Binali Yıldırım: Suriye ve Musul'da yeni bir oluşuma izin vermeyiz

Başbakan Yıldırım, 'Gerek Suriye'nin kuzey sınırında, gerekse Musul ve kuzeyinde ortaya konan bazı planlar var. Türkiye, asla ve asla oralarda yeni bir oluşuma izin vermeyecektir.' dedi.

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-06-14 13:15:15

Binali Yıldırım: Suriye ve Musul'da yeni bir oluşuma izin vermeyiz

Ak Parti grup toplantısında konuşan Başbakan Yıldırım, gündeme ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Başbakan Yıldırım konuşmasında Türkiye'deki terör olayları, Irak ve Suriye'deki son gelişmelere de değindi.

İşte Yıldırım'ın konuşmalarından satırbaşları:

"22 Temmuz'dan beri terörle, güvenlik esaslı mücadelemiz sonucunda, şehirlerde, ilçelerde terör örgütünün direnci tamamen kırılmış ve devlet, ülkenin her köşesinde halkımızın huzur ve güvenliğini sağlayacak tedbirleri almıştır. Ama şunu herkes iyi bilmelidir: Gerek Suriye'nin kuzey sınırında, gerekse Musul ve kuzeyinde ortaya konan bazı planlar var. Türkiye, asla ve asla oralarda yeni bir oluşuma izin vermeyecektir."

Konuşmasında Kılıçdaroğlu'na yönelik protestolara da değinen Yıldırım, Kılıçdaroğlu'nun bu protestolar karşısında daha sorumlu davranması gerektiğine dikkat çekti ve Kılıçdaroğlu'nun "kendi güvenliğimizi sağlayacağız" açıklamalarına istinaden, "kendi güvenliklerini kendileri mi sağlayacak? Senin HDP'den farkın ne" açıklamasını yaptı.

HDP'YE TEPKİ

Mülki amirlerin, silahlı kuvvetlerin koalisyonunun kurulmasını sağlayacak düzenleme olacak. Terörle mücadele konusunda yapılan çalışmalarda güvenlik görevlilerimizin morallerini yüksek tutmamız gerekiyor. Muhalefet partilerine sesleniyorum terörün mü yanındasınız milletin mi yanındasınız? Size oy veren millet pişmanlık yaşıyor. Biz bunu bölgeye gidince gördük. Milleti aldatarak milletten oy alıp dağa lojistik destek verenlerdir sorumlu olan. Yüksekova'da İdil'de Cizre'de... operasyonlar bitti ama bizim işimiz bitmedi. Oraları eskisinden daha güzel inşaa edeceğiz. Ama burada da bakıyoruz sahada vatandaşımızın aklını çelmeye çalışan kişiler ortaya çıktı. Sen onların hakkını uluslararası mahkemede arayacağına sen o bölgenin bu hale gelmesinin sorumlususun önce yaptıklarınızın hesabını verin.

KREDİLERİNİ TÜKETTİLER

İnsanların içine çıkamıyorlar. Onlar kredilerini tükettiler. Bundan sonra işleri daha da zor olacak. Biz teşkilatımızla milletvekillerimizle bölge ile aramızda gönül köprüsü kurmak için çalışmalar başlattık. Kardeş şehirler ilan ettik. Doğu ve Batı kucaklaşıyor.. Van'da birçok eserin açılışını gerçekleştirdik, Diyarbakır'a bölgenin en büyük havalimanını yaptık...

AB ÜYELİK SÜRECİ

Türkiye AB üyeliği için 53 yıldır yola girmiş durumda. Duruşumuzdan ve samimiyetimizden hiçbir zaman sapmadık. Benden önce sayın Ahmet Davutoğlu'nun Mart ayında başlattığı süreç Haziran ayında vize muafiyetinin olmasına yönelikti. Bizden istenen 72 maddenin birçoğunu tamamladık. Son anda karşımıza bir şey çıkardılar. Bunlar hep bunu yapar. Dediler ki terörle mücadeleyi gevşetin.. Dost böyle günlerde belli olur. Bu şartlar altında bizim açımızdan asla terörle mücadeleden taviz etmemiz mümkün değil. Ülkemizin birlik, beraberlik ve bekaası için mücadele veriyoruz. Terörle mücadele kanununda herhangi bir değişiklik söz konusu olmaz, vize muafiyeti dahi olsa, bırakın orda kalsın. Türkiye beyin göçü alan bir ülke haline geldi. Yüksek teknoloji katma değeri yüksek ürünler yenilikçi teknolojilerin üretimini yapmak üzere beyinleri ülkeye getirmek için düzenleme yapıyoruz.

ŞEHİT CENAZESİNDEKİ KILIÇDAROĞLU PROTESTOSU

Geçenlerde Fatih Camii'nde şehit cenazesinde, bir şehit yakını Kılıçdaroğlu'nun önüne boş mermi kovanı attı. Bu durumun bizim açımızdan kabul edilebilir bir tarafı yok. Buna rağmen ana muhalefet partisinden beklentimiz şuydu. Daha sorumlu davranmasını beklerdik. Dediki biz kendi güvenliğimizi kendimiz sağlayacağız. HDP'de aynı şeyi söylüyor. CHP, HDP çizgisinde süratle ilerliyor diyenleri haklı çıkardılar. Türkiye Cumhuriyeti herkesin. Merak etmeyin Kılıçdaroğlu! Sizin güvenliğiniz de bizim teminatımız altındadır.

KILIÇDAROĞLU'NA BAŞKANLIK YANITI

Kılıçdaroğlu'na sesleniyorum! Siz Amerikan tipi başkanlık sistemi olsun diyorsanız buyrun hodri meydan çalışmalara başlayalım.. Türkiye'nin gündeminden çıkaralım. Bu vesayet eseri anayasayı gelin bu halkın iradesinin tecelli ettiği meclis yapsın. bu çağrımız son çağrıdır.

DOKUNULMAZLIK DOSYLARI

Danıştay ve Yargıtay'ın yeniden yapılandırılması görüşülecek. Bu da hukuk sistemi içerisinde kapsamlı bir düzenlemedir. İstinaf mahkemeleri kuruldu. Bunlardan sonra artık ikinci derece yargılama istinaf mahkemelerinde gerçekleşecek ve sonuçlanacak. Görülen davaların yüzde 70-75'i Yargıtay'a gelmeden hallolacak. Danıştay ve Yargıtay'ın yeniden yapılanması hukuk sisteminin içinde kapsamlı bir düzenlemedir. Adli tatil başlamadan yasa tamamlanmış olacak. Geçtiğimiz günlerde dokunulmazlıklar ile ilgili düzenleme meclisten geçti. Bir yandan terörle mücadelede amansız bir mücadele içerisindesiniz. Bundan sonra iş yargının işidir. Kime dokunulacaksa yargı gereğini yapsın. Toplum baskısını gördükleri için görüşmelerde hep karşı durdular ama oy kullanmak zorunda kaldılar..

ALMAN PARLAMENTOSUNUN 'SOYKIRIM' KARARI

Geçtiğimiz günlerde Alman Parlamentosu tarihi bir yalana imza attı. Alman Parlamentosu toplam parlamentonun üçte bir katılımı ile bir karar aldı Sözde ermeni soykırımı tasarısı ile ilgili karar aldı. Ne karar alırsınız alın tanımıyoruz. Bize soykırım suçlaması yapanlar aynaya baksınlar. Yakın tarihe bakarsanız soykırım yapan milletlere baktığınızda orada Türkiye'nin adını göremezsiniz!

Haber Ara