Dolar

32,4375

Euro

34,7411

Altın

2.439,70

Bist

9.915,62

Balkanlıoğlu: '2017'de Suudi Arabistan'dan 100 uçak gelecek'

Ordu İş Adamları Derneği'nin (ORDUSİAD) aylık mutat toplantısına Altınordu Belediyesi ev sahipliği yaptı.

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-10-01 18:08:51

Balkanlıoğlu: '2017'de Suudi Arabistan'dan 100 uçak gelecek'
Ordu İş Adamları Derneği'nin (ORDUSİAD) aylık mutat toplantısına Altınordu Belediyesi ev sahipliği yaptı.

Altınordu Belediyesi'nde düzenlenen toplantıya Ordu Valisi İrfan Balkanlıoğlu, Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Çiçekli, Altınordu Belediye Başkanı Engin Tekintaş, Kabadüz Belediye Başkanı Yener Kaya, Ordu İş Adamları Derneği Başkanı Kadir Engin ve üyeler katıldı.

Suudi Arabistan'dan 100 uçak gelecek

Altınordu Belediyesi meclis salonunda gerçekleştirilen toplantıda konuşan Ordu Valisi İrfan Balkanlıoğlu, Ordu'nun tanıtımı için büyük emek verdiklerini belirtti. Balkanlıoğlu, şöyle konuştu: "İstihdam sağlamak son derece önemlidir. İş adamlarımız belli bir zaman sonra artık işçileri için çalışır durama geliyorlar ve sürekli bisikletin üzerindeki bisiklet sürücüsü gibi pedal çevirmek zorundalar. Peki bisikletteki pedal çevrilmez ise ne olur? bisiklet devrilir. Bir müessese kurmak çok zor bir iş ama kurduktan sonra yıllarca sürecek şekilde idam ettirmek, gelecek nesillere teslim etmek daha zor. İnsanlara ekmek verenlere bizimde destek olmak gibi görevlerimiz var. Bu konuda her şeyi yapmak istiyoruz. Ordu ilimizin tanıtımına büyük önem verdik. Her başarının yapılan işin arakasında bir emek var. Her iş kendiliğinden tesadüfen olmuyor. Mücadele etmek, emek vermek gerekiyor" dedi.

Vali Balkanlıoğlu, Ordu'nun tanıtımına büyük özen gösterdiklerini ve hep birlikte bir gayret içinde olduklarını da belirterek, "Turizm alanında önümüzdeki yıl buraya Suudi Arabistan'dan 100 uçak iniş yapacak. Buraya bu adamlar geldikleri zaman sosyal medyadan buranın tanıtımını yapacak. Gittikçe ziyaretçi sayısı artacak. Bunlar bütün sanayicilerimize iş adamlarımız katkı sağlayacak bir oluşumdur. Ordu'nun ve sizlerin geleceği açısından bürokrat, belediye ve kendi aranızdaki derneklerin istişarede bulunması son derece önemlidir" diye konuştu.

Başkan Yılmaz, Engin Tekintaş'a tebrik etti

Altınordu Belediyesi'nin yeni hizmet binasından övgü dolu sözler ile bahseden Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, "Ordumuza böyle bir mekanı kazandırdığı için Altınordu Belediye başkanımı tebrik ediyorum. Özelikle gezmenizi de tavsiye ediyorum. Belediye hizmetlerinin en iyi şekilde sunulması hem de temsil ve ağırlama konusunda ilçemizi en iyi seviyede temsil ettirecek güzel bir mekan olmuştur. Mekan önemli buradan verilecek kararları inşallah Altınordu'da Büyükşehir ile birlikte gelecek nesillerimize daha güzel bir Ordunun kazandırılması konusunda ittifak içerisinde olduğumuzu belirtiyorum" dedi.

"2018 yılında yol ve su sorunu bitecek"

"Biz örnek gösterilen bir Büyükşehir belediyesiyiz" diyen Başkan Enver Yılmaz, Altınordu ilçesinin alt yapısının 18 bin nüfusa göre planlandığını şuan ilçe nüfusunun 210 bin olduğunu ifade ederek, "2018 yılında yol bitecek su bitecek kanalizasyon bitecek alt yapı bitecek hizmetler ortaya çıkacak. Vatandaşlarımız şimdi haklı olarak diyor ki 'yolumuz yok' bizde diyoruz ki, '2018 de bitecek. Altınordu ilçemizin su ve kanalizasyon tertibatı 18 Bin nüfusa göre yapılmış nüfus olmuş 210 bin mevcut sistem yetmiyor kimsede cesaret edememiş ne yapalım şimdi, biz de mi girmeyelim? Bir yağmur yağdığında her tarafta sel oluyor, toprak oluyordu. Şimdi bunların hepsini biteceği tarih var, bir takvim var o takvimle birlikte özelikle şunu da slogan olarak siyasi bir söylem olarak demiyorum, 2018'de alt yapıda hiçbir işimiz olmayacak. OSKİ'de yerin altından çıkacak hizmetlerimiz hep üste çıkacak bununda bir takvimi var" şeklinde konuştu.

Başkan Tekintaş: "Bu şehri birlikte yönetiyoruz"

Altınordu Belediye Başkanı Engin Tekintaş ise konuşmasında şu görüşlere yer verdi: "İş adamlarımızı yeni binamızda, uygun bir ortamda ağırlama ve misafir olarak kabul etmek istiyorduk, bugüne nasip oldu. Bugün burada olmanız, bu şehrin hem çalışma hayatına hem ekonomisine hem de gelişmesine katkı sunan kardeşlerimiz olarak devlete karşı olan temel sorumluluklarımızı yerine getirirken, ürettiğimiz kaynakların nasıl değerlendirildiği konusunda bilgi sahibi olmanızda bizim temel maksatlarımızdan birisidir. Bunun yanında ortak olarak sürdürdüğümüz çalışmaların gerek iş adamlarımızın hayatını kolaylaştıracak, gerekse sanayicilerimize daha farklı destek ve imkan sağlayacak çalışmaların sürdürülmesinde bir istişare mahiyetteki toplantıyı beraber yapmak istedik. Toplantıya katılan herkese teşekkür ediyorum."

Haber Ara