Dolar

32,4375

Euro

34,7411

Altın

2.439,70

Bist

9.915,62

'Bal ile Betty' beyaz perdede

'Bal ile Betty' beyaz perdede

9 Yıl Önce Güncellendi

2016-05-27 20:58:51

'Bal ile Betty' beyaz perdede
Yönetmenliğini ve senaryosunu Fedai Çakır'ın üstlendiği, sokaktan alınıp sahiplenilen iki köpeğin yaşamını anlatan "Sokak Köpekleri Bal ile Betty" filminin galası yapıldı.

Vialand Cinemaximum Sinema Salonu'nda gerçekleşen galada konuşan Eyüp Belediye Başkanı Remzi Aydın, "Biz insanın çevreyle ilişkisinin kesilmesinin sorunlara yol açacağına inanan bir vizyona sahibiz. Bunların başında da insanların hayvanlarla ilişkilerinin düzenli olması gerektiğine inanıyoruz. Hayvanlara kast etme, onlardan korkma veya hayvanların korkması gibi sorunlara yaşanıyor. Biz Eyüp Belediyesi olarak bu konuda ciddi çalışmalar yaptık." dedi.

Aydın, sokak hayvanlarına yönelik sosyal sorumluluk çalışmalarının artırılması gerektiğini vurgulayarak, şöyle devam etti:

"Hayvanlara yönelik çalıştaylar düzenledik, onlara hastaneler, ambulanslar kurduk. Ancak hayvanlarla ilişkilerin düzenlenmesi adına eğitimin de gerekli olduğunu gördük. Bu bağlamda çocukların ve tüm insanlarımızın sokak hayvanlarına nasıl yaklaşmaları gerektiğine yönelik bir kültür kazanılması gerektiğini ön gördük. Bu filmde de bu çalışmalara artı değer katacak bir çalışma. Bu filmin tanıtımıyla bu kültüre katkı sunduk."

Filmin yönetmeni Fedai Çakır da AA muhabirine yaptığı açıklamada, filmde sosyal sorumluluk ruhuyla, amatör oyuncular ve ekiple çalıştıklarını belirterek, "Sokak köpekleri ve çocuklarla ilgili yaptığımız filmin sevgi tohumlarını ekmeye devam ediyoruz. Biz istiyoruz ki sokakta yaşayan hayvanları sevmeseniz bile onlara yaşam hakkı verin. Biz onlara yaşayacak alan bırakmadık. Tek istedikleri bir kap bir kap yemek. Onlara iyi davranalım, sahip çıkalım." ifadelerini kullandı.

Filmin başrolünde yer alan Oyuncu Göknur Paslı ise set süresince filmde yer alan köpeklere annelik yaptığını da ifade ederek, "Biz gala için yola çıkmadık. İnsanların sokak köpekleri konusunda duyarlı olabilmesi için yola çıktık. Buraya kadar geldiği için çok mutluyum. Umarım çocuklar ve izleyecek olanlar beğenirler." dedi.

- Film Hakkında

Çekimleri Samsun'un Bafra ilçesinde gerçekleşen, Bal ile Betty isimli iki sokak köpeğinin oynadığı, çocuk rollerini Sinem Göz, Yiğit Türken, Esila Sönmez'in canlandırdığı film bugün vizyona girdi.

Sokağa terk edilen iki köpeğin kendilerini sahiplenen üç kardeşin ve mahalledeki diğer çocuklarla ilişkilerini ele alan filmde, yetişkin rollerini ise, Toygun Ateş, Göknur Paslı ve Yeliz Ateş oynuyor.

Haber Ara