Dolar

32,4375

Euro

34,7411

Altın

2.439,70

Bist

9.915,62

Avrupa'nın gözaltı eleştirilerine Türkiye'den cevap!

Dışişleri Bakanlığı'nda konuşan Bakan Çavuşoğlu, Avrupa'dan gelen eleştirilere cevap verdi.

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-07-29 14:31:01

Avrupa'nın gözaltı eleştirilerine Türkiye'den cevap!

Çavuşoğlu, Avrupa'dan gelen ‘toplu gözaltı' eleştirileri ve ‘listelerin hazır olduğu' iddialarına da şöyle yanıt verdi:

“Her şeyden önce siviller ya da masum insanlara yönelik bir operasyon yok. Esasen bahsettiğiniz kişilerle ilgili, paralel yapıya olan bağlantıları ve paralel yapıyla girdiği ilişkiler, sağladıkları finansal destek ve diğer aktivitelere katılım sebebiyle birçok yasal işlem devam ediyordu. 2700'den fazla hakim ve savcının listesi önceden hazır mı diye soruyorlar, evet paralel yapıya mensup hakim ve savcılar biliniyordu. Niye şimdi bu kişiler diye sorarlarsa; normal yasal işlemler devam ediyordu. Ama darbe girişiminden sonra hemen harekete geçmek elzem oldu birçok kurum için, bu darbe girişiminin ne kadar zalim olduğunu gördük. Yargı aracılığıyla, polis aracılığıyla da bu darbe girişiminde buldular, polis içinde temizleme yapılmasaydı bu darbe girişimi başarılı olurdu.”

Dışişleri Bakanı, darbeye karşı net ve güçlü destek veren Avrupalı siyasilerin sayısının az olduğunu ve bu durumdan rahatsız olduklarını söyledi:

“Avrupalı dostlarımızın yaklaşımından rahatsızız. İlk günden ‘ama' diye başlayarak demokrasi dersi veren, üst perdeden konuşan ve medyanın da negatif rolüyle popülizme giren çok sayıda siyasetçi gördük.”

 

Haber Ara